Corona presser lykken i de små hjem

Vores livskvalitet er ramt, og coronatiden sætter gang i boligtankerne hos mange danskere, viser spørgeundersøgelser

11. november 2020

Vores hjem betyder meget for, hvor tilfredse vi er ’med tilværelsen’, og tilfredsheden er kommet under pres i coronatiden, viser en stor spørgeundersøgelse fra Realdania og Videnscenter Bolius.

Flere end 7000 danskere er blevet spurgt, og set over tre år er scoren faldet svagt fra 7,71 i 2018 til 7,39 i 2020 – på en skala fra 0-10.

Der er ikke nogen entydig forklaring på faldet, men ét svar kan være, at data blev indsamlet, netop som COVID-19 lukkede landet ned i marts, forklarer folkene bag analysen.

”Vi ved det ikke med sikkerhed, men pludselig var vi i en situation, hvor boligen også blev rammen for arbejde og skoleundervisning. Og vi kan se, at særligt danskerne bosat i små boliger i byerne melder om lavere livskvalitet. Så det er nærliggende for os at undersøge det nærmere i de kommende år,” siger Henrik Manchke, analysechef i Realdania i en pressemeddelelse.

Vi ser på hjemmet med andre øjne
Hos home har ejendomsmæglerne også mærket, at coronakrisen har sat gang i boligtankerne hos mange – og at mange har gjort noget ved det. Enten ved at renovere og istandsætte eller ved at flytte.

”Vi så pludselig på vores bolig på en helt ny måde. Og vi kan se, at rigtig mange – særligt i byerne – i endnu højere grad har efterlyst mere plads i boligen og mere ’luft’ udenom – som altan, have eller natur, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Det er også bekræftet i en undersøgelse fra juli, som YouGov* har gennemført for home. Her svarer danskerne på, om corona har rokket ved deres boligønsker.

”Tendensen er tydeligst blandt unge og familier, i hovedstadsområdet og i byer med over 100.000 indbyggere. Her har flere følt sig i underskud for plads, uderum og luft omkring sig under corona. Unge og folk i byerne har typisk også de mindste boliger, ” siger Michael Dalsager.

Det hele er vendt
Siden nedlukningen i marts er boligmarkedet vendt 180 grader fra en kortvarig nedtur til en meget kraftig fremgang med rekordsalg af sommerhuse, villaer og rækkehuse og ejerlejligheder.

”Rigtig mange danskere har fået nyt hjem eller fritidshus – og interessen er fortsat meget stor, ” konkluderer homes talsperson.

Undersøgelsen ”Danskerne i det byggede miljø” er udarbejdet af Realdania og Videncentret Bolius: https://realdania.dk/publikationer/faglige-publikationer/danskerne-i-det-byggede-miljoe-2020

*YouGov for home, en undersøgelse blandt 2000 repræsentative danskere gennemført primo juli 2020.

Foto: Palle Skov

Læs også:

Hjemmearbejdet er kommet for at blive

Fitness rykker ind i stuen

Det er rekordbilligt at blive husejer

 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!