Køberne har fået lidt flere huse at vælge imellem

8. marts 2024

Udbud: Også flere sommerhuse til salg. Til gengæld er der færre lejligheder i udbud nu end for en måned siden

Ved indgangen til årets første forårsmåned kan boligkøberne glæde sig over lidt flere huse og sommerhuse på hylderne hos landets ejendomsmæglere.

I marts var der 32.861 huse til salg i Danmark, hvilket er 0,7 % flere end i måneden forinden. Det svarer til, at der er kommet 235 flere huse på markedet, viser nye tal fra Boligsiden.

Husudbuddet er steget i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland den seneste måned. I Region Hovedstaden og Region Syddanmark er antallet af huse til salg uændret den seneste måned.

”Sammenlignet med markedet for ejerlejligheder har boligskatteændringerne i mindre grad påvirket det samlede husmarked, fordi det gælder for store dele af landet, at boligskatterne for huse enten er faldet eller er forblevet på samme niveau i 2024. Det gør også, at den samlede sælgerlyst faktisk synes at være på et fint niveau for husene,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Se de lokale udbudstal for villaer og rækkehuse i landets kommuner (på Boligsiden.dk)

Også sommerhusmarkedet vejrer forårsluft.
Antallet af sommerhuse til salg lå på 4.939 styk i starten af marts, hvilket er 2 % flere sommerhuse til salg sammenlignet med for en måned siden.


”Vores sommerhusmæglere har sukket efter flere sommerhuse at sælge af de seneste måneder, og nu sker der endelig noget,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Modsat vej går det for lejlighederne.
Der var i alt 7.577 ejerlejligheder til salg ved indgangen til marts måned, viser Boligsidens nye udbudstal.

Dermed er udbuddet af lejligheder reduceret med én procent sammenlignet med for en måned siden, hvilket svarer til, at køberne nu har 320 færre ejerlejligheder at vælge imellem sammenlignet med for tre måneder siden ved årets start.

Udbuddet af lejligheder til salg er indtil videre faldet i samtlige måneder af 2024.

FAKTA: Se udviklingen i antallet af huse til salg i din region her:

Region

Antal huse til salg primo marts 2024

Månedlig ændring

Årlig ændring

       

Region Hovedstaden

4.814

-0,1%

-1,7%

Region Midtjylland

9.238

1,2%

18,5%

Region Nordjylland

5.357

1,3%

15,6%

Region Sjælland

5.164

1,3%

2,2%

Region Syddanmark

8.288

0,0%

15,6%

Hele landet

32.861

0,7%

11,2%

Tabellen viser, hvor mange villaer og rækkehuse der var til salg primo marts 2024 i regioner i Danmark samt hele landet. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. primo februar 2024 (månedlig ændring) og primo marts 2023 (årlig ændring). Kilde: Boligsiden

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder