Trængsel i sommerhusene i påsken

21. marts 2024

Aldrig før har der været så mange bookede danske feriehuse i marts og april

Påsken står for døren, og det gør tyske – og danske - feriegæster også.

Aldrig tidligere har der været så mange bookede uger i danske feriehuse i marts og april, som i år.

Hele 63.600 husuger var der booket i slutningen af januar, og det er altså det højeste antal, der nogensinde er booket i påskemånederne på det tidspunkt af året, viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

”Sommerhusferie er blevet ekstremt populært under Corona – både som lejer og ejer,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen med henvisning til, at salget af sommerhuse også er kommet godt af sted i februar.


Læs mere her på home.dk

10 % flere danske gæster
Det er især tyske turister, som besøger de danske feriehuse, oplyser Danmarks Statistik, og det ses også i bookingtallene for marts og april, hvor 51.700 af de bookede husuger er foretaget af tyske gæster – en stigning på 3.200 flere tyske bookinger ift. samme tidspunkt sidste år.

Danske feriegæster har til sammenligning booket 9.300 ferieuger i marts og april.

"De danske bookinger af feriehuse i påskemånederne er næsten 10 % over niveauet før COVID-19, og antallet af tyske bookinger er også stigende,” siger Majbrit Holst, afdelingsleder i Danmarks Statistik. 


Flest danske bookinger Skærtorsdag og Langfredag
Kigger vi på, hvilke dage, der er flest danske bookinger, så falder de i selve påskeugen med start lørdag den 23. marts, og bookingerne topper Skærtorsdag og Langfredag med hhv. 3.400 og 3.200 bookninger.

De tyske bookinger tager derimod allerede et stort hop op lørdag den 16. marts og holder et højt niveau frem til lørdag den 6. april, hvor antallet falder lidt.

Det skyldes formentlig, at påskeferien på tværs af Tysklands forskellige delstater er fordelt over en længere periode end i Danmark, lyder forklaringen fra afdelingslederen.

I 2022 var det med 63.300 bookinger på næsten samme niveau.

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder