Lejlighedspriser holder stand

15. marts 2024

Ingen prisfald i februar. Noget tyder på, at lejlighedspriserne er mere modstandsdygtige over for de nye boligskatteændringer end først antaget. Uændrede huspriser og prisfald for sommerhuse.

Ejerlejligheder i Danmark blev i gennemsnit solgt for 34.301 kroner per kvadratmeter i februar måned, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det er en lille stigning på 0,1 % i forhold til den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder i januar måned, hvilket betyder, at landsgennemsnittet for lejlighedspriserne i praksis holdt sig uændret i februar. Fra december til januar var der til sammenligning et prisfald på 3 %.

Det svarer til udviklingen i homes Boligbrief for februar.

”Det er overraskende, at vi allerede nu ser en stagnation i det forventede prisfald oven på de nye boligskatter, som generelt betyder boligskattestigninger for lejlighedsejerne – primært i København,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Han mener dog, det er for tidligt at konstatere, at lejlighedspriserne er over prisjusteringer.

”Vi må se, hvordan det udvikler sig de kommende måneder, men lejlighedspriserne har foreløbigt vist sig overraskende modstandsdygtige. Det vi ser er nok også lidt en styrkeprøve mellem sælgere og købere om, hvor priserne skal hen. Vi må se, hvem der vinder,” siger home analytiker.


Lejlighedspriserne stiger i de største byer

Det er i landets største bykommuner, hvor koncentrationen af ejerlejligheder er størst, at priserne på lejligheder trækker landsgennemsnittet op. Det gælder for både Frederiksberg, Aarhus og Københavns kommuner, at der er et positivt fortegn på prisudviklingen for ejerlejligheder fra januar til februar på henholdsvis 1,2 %, 0,6 % og 0,2 %, viser Boligsidens nye tal.

”Forklaringen er fortsat fornuftig efterspørgsel på lejligheder i de største byer kombineret med et relativt begrænset udbud af lejligheder til salg,” siger homes analytiker.

 

FAKTA: Se udviklingen i lejlighedspriserne i de største bykommuner her:

Kommune

Salgspris feb. 2024 (kr. pr. kvm.)

Månedlig ændring

Årlig ændring

Aalborg

              19.949

-2,0%

-10,2%

Aarhus

              37.701

0,6%

1,7%

Frederiksberg

              56.187

1,2%

11,0%

København

              51.474

0,2%

10,3%

Odense

              22.560

-3,7%

10,5%

Kilde: Boligsiden


Uændrede huspriser og prisfald for sommerhuse

Huspriserne holder sig lige som lejlighedspriserne stort set uændrede fra januar til februar måned med en prisstigning på 0,1 %. Det betyder, at den gennemsnitlige salgspris for huse var 16.768 kroner per kvadratmeter i februar. 
Også her er det helt på linje med husprisudviklingen homes Boligbrief for februar.

Huspriserne steg i fire ud af de fem regioner. Mest i Region Nordjylland - med 1,5 procent. Kun i Region Midtjylland faldt huspriserne lidt i februar med 0,3 %.

For sommerhusene landede den gennemsnitlige salgspris på 22.290 kroner per kvadratmeter i februar, hvilket er 0,7 procent under niveauet i januar måned.

Her viser homes Boligbrief dog en prisstigning fra januar til februar.

”Forskellen kan skyldes, at der trods alt ikke er så mange handler med fritidshuse i vintermånederne, hvilket kan gøre tallene lidt følsomme,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra home.

FAKTA: Se udviklingen i boligpriserne på landsplan her:

Boligtype

Salgspris feb. 2024 (kr. pr. kvm.)

Månedlig ændring

Årlig ændring

Villaer/rækkehuse

                                  16.768

0,1%

4,9%

Ejerlejligheder

                                  34.301

0,1%

7,7%

Sommerhuse

                                  22.290

-0,7%

4,5%

Kilde: Boligsiden

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder