Der skal to til en boligdans

Ejendomsmægleren kan ikke reservere en bolig til dig

5. marts 2020

Der skal to til en tango…og også til en bolighandel. Én sælger og én køber. Men i home oplever man i øjeblikket jævnligt, at der er flere købere, som er interesserede i den samme bolig.

”Det er udtryk for, at der er travlt på boligmarkedet, og det er selvfølgelig fint for sælger med stor interesse, men kan give skuffede købere,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home med henvisning til at januar 2020 er samlet set den bedste salgsmåned for salg af villaer, rækkehuse, lejligheder og sommerhuse siden 2010, viser mæglernes salgstal fra Boligsiden.

I den markedssituation er det ifølge home vigtigt at være opmærksom på, at det udelukkende er boligejerens valg, hvem han eller hun ønsker at handle med, om man vil forkaste alle købstilbud eller om man eventuelt ønsker en lukket budrunde.

Ejendomsmæglere har altså ikke mulighed for at reservere en bolig - uanset hvor opsat og seriøs en køber virker.

”Sælger er ikke forpligtet til at sælge til dig, heller ikke selv om du vil betale udbudsprisen for boligen,” siger mæglerfaglig konsulent i home Pernille Breyen Drews og påpeger, at dette også oplyses på salgsopstillingens forside; ’at sælger ikke er forpligtet til at acceptere tilbuddet, heller ikke selvom det måtte være i overensstemmelse med udbudsvilkårene.’

Selv om du er den af de potentielle købere, der vil betale mest, kan du altså ikke føle dig sikker på at få drømmeboligen. Der kan være andre forhold, som sælger vægter højere end prisen.

Familien har måske allerede købt et andet hus, og så kan det være attraktivt for sælger at vælge en køber, der kan overtage den nuværende bolig hurtigt, så man slipper for dobbelt husleje i en periode.

Det er ifølge Pernille Breyen Drews desuden vigtigt at huske, at der er først er indgået en handel, når både køber og sælger har skrevet under på købsaftalen. En købsaftale, hvis denne alene er underskrevet af køber, er blot et tilbud til sælger.

Dette fremgår også af salgsopstillingens forside, under overskriften ’Vigtig information’.

FAKTA: Boligkøber? Vigtig viden for dig:

  • Det er udelukkende sælgers valg, hvem han eller hun ønsker at handle med – eller om vedkommende ønsker en lukket budrunde. Eller vil forkaste alle købstilbud.
  • Ejendomsmægleren har ikke mulighed for at reservere en bolig, uanset hvor opsat og seriøs køberen virker.
  • Selv om du har budt mest af de potentielle købere, kan du ikke føle dig sikker på at få drømmeboligen. Der kan være andre forhold, som sælger vægter højere end prisen. Fx hurtig overtagelse.

Der er først indgået en handel, når både køber og sælger har skrevet under på købsaftalen. Dette gælder også, selv om du giver et bud på udbudsprisen.

Foto: Palle Skov

Læs også:

Flytter du også i 2020?

Hver 3. har ikke råd til gennemsnitshuset

 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!