Menu

Dit hus er måske mere utæt end du tror

Dit hus er måske mere utæt end du tror

’MISMATCH’: ISOLERING: Mange tror, at deres hus er i bedre stand, end det egentlig er, viser ny rundspørge. Især ejere af huse fra før 1980 kan skrue ned for varmeregningen – og op for salgsprisen

6. marts 2019

Masser af boliger er i dårlig energimæssig stand og mange danskere tror fejlagtigt, at deres hus er i meget bedre stand, end det er.

I en ny rundspørge foretaget af YouGov for Dansk Byggeri blandt danske boligejere mener kun 8 %, at deres hus er i energimæssig dårlig stand. 

Det står imidlertid i skærende kontrast til, at 34 %af boligerne har energimærket E eller endnu dårligere. Det betyder, at huset for eksempel er mangelfuldt isoleret, og at energiregningen er i den høje ende. 

Det fremgår af Byggeriets Energianalyse 2019. 

”Mange boligejere overvurderer deres boligs energimæssige standard. Mange er ikke engang klar over, hvor meget de bruger på energi, eller hvordan deres hus er energimærket,” siger Camilla Damsø Pedersen, der er energipolitisk chef i Dansk Byggeri, til Ritzau.

Især parcelhusene ’fyrer for gråspurvene’ påpeger hun. 
Af cirka en million danske parcelhuse er godt 800.000 bygget før 1980. Altså før der blev indført energikrav, så de har et forventet stort potentiale for varmebesparelser.

De oplagte forbedringer er isolering af loft og ydervægge samt udskiftning af vinduer og døre.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home har man selv øjeblikkelig glæde af energiforbedringerne i form af lavere varmeregning og bedre komfort og indeklima i boligen i sin hverdag.

”Man bliver gladere for at bo i sit hjem for en relativt lille investering,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Går man i salgstanker er energiforbedringer heller ikke en dårlig investering.
En rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) påviste sidste år, at efterisolering kan give boligejeren pengene tilbage to-tre gange.

En forbedret klasse i energimærkning betyder typisk omkring 50.000 kr. i bedre pris, når man sælger. Mange parcelhuse med energimærke E kan typisk rykkes to klasser op til C, skriver Ritzau.

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!