Menu

Dit hus stiger – men bliver det 68.000 eller 146.000 kr.?

OPTUR: Prognose: En ting er de enige om; boligøkonomerne: Huspriserne vil stige de næste par år, men herefter ophører enigheden

3. juni 2016

Regeringen er langt mere optimistisk end flere af landets realkreditinstitutter, hvad angår udviklingen i boligpriserne de kommende par år.

I en ny prognose fra regeringen forventes det, at huspriserne vil stige med 4 % i både 2016 og 2017. Det svarer til, at et gennemsnitligt hus på 140 kvm. bliver 146.000 kr. mere værd.

Ifølge finans.dk er regeringen dermed langt mere optimistisk end flere af landets realkreditinstitutter, der spår en mere afdæmpet prisudvikling. Her siger den mindst optimistiske prognose, at et gennemsnitshus ’kun’ vil være 68.000 kr. mere værd.

”Der er altid store usikkerhedsmomenter ved prognoser for boligpriser. Lige nu er den største uden tvivl renteudviklingen,” siger boligøkonom ved Syddansk Universitet Morten Skak til finans.dk.

Han læner sig mest op ad regeringen og bliver ikke overrasket, hvis vi ser prisstigninger på 4 %. Det gør Realkredit Danmark heller ikke.

”Der er positiv reallønsvækst, fremgang i beskæftigelsen og meget lave renter. Alt sammen taler for, at boligpriserne skal fortsætte op – men det bliver mere moderat end tidligere,” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

I ejendomsmæglerkæden home understreger man, at det selvfølgelig er en gennemsnitbetragtning, og at huspriserne i de større byer højst sandsynligt vil trække mest op, mens mindre byer – især på landet – nok vil stige mindst, holde sig uændret eller sågar falde en smule.

”Men set fra oven vil boligejerne blive ’rigere’ de kommende år, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

FAKTA: Så meget stiger et gennemsnitligt hus
Her kan du se, hvor meget huset stiger i værdi i de enkelte prognoser. Der er taget udgangspunkt i, hvad et gennemsnitligt hus på 140 kvm kostede i begyndelsen af 2016, ifølge Realkreditrådet og Realkreditforeningens Boligmarkedsstatistik. Det forudsættes, at priserne stiger jævnt over de enkelte prognoseår.

 

1. januar 2016

1. januar 2017

1. januar 2018

Regeringen

1.682.000

1.770.000

1.828.000

Nordea Kredit

1.682.000

1.703.000

1.750.000

Nykredit

1.682.000

1.775.000

1.808.000

Realkredit Danmark

1.682.000

1.735.000

1.766.000

Kilde: Finans.dk

Bemærk: Beregningen af, hvor meget huspriserne vil ændre sig, kan ikke umiddelbart sammenlignes med de procentvise stigningstakter i de enkelte institutioners prognoser. Forklaringen er, at man i økonomiske prognoser opgør stigningstakten som forskellen mellem den gennemsnitlige boligpris i et år i forhold til den gennemsnitlige boligpris i det næste år. Det er ikke det samme som forskellen mellem prisen den 1. januar og den 31. december i et givent år.

Læs også: 'Sommerhuspriser hæves i varmen' her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!