Menu

Kun få ser fidus i salg op til studiestart

Hvornår er det bedst at sælge lejligheden? Mange er i tvivl om, hvornår det er bedst at sælge lejligheden, viser undersøgelse fra YouGov – kun få peger på topmåneden for forældrekøb

5. juli 2018

Forældrekøb af lejligheder får stor omtale hvert år omkring studiestart, hvor der er ekstra stor interesse for lejligheder til de unge, der skal studere. Men det er langt fra alle lejlighedssælgere, der ser det som en fidus til et godt salg.

Det viser en spørgeundersøgelse, som YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden home blandt over 2000 danskere.

Flest siger, at april er den bedste tid at sælge lejlighed med 12 %, næst flest siger maj med 11 % og tredje flest august med 7 %. Hele 45 % svarer ’ved ikke’.

”Med den store omtale som forældrekøb får hvert år omkring studiestart, er det noget overraskende, at kun 7 % af danskerne går efter forældrekøberne og peger på august som den bedste måned at sælge lejlighed,” siger senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i home.

Statistik fra home viser ellers, at der bliver solgt markant flere lejligheder som forældrekøb i august, men salg af forældrekøb er pænt fordelt over året. I december er der færrest.

”Forældrekøb skaber altid ekstra opmærksomhed om lejlighederne til salg, så det er et godt tidspunkt at sætte til salg i løbet af sommeren, hvor mange begynder at søge efter et sted at bo. Især fra slutningen af juli hvor studiepladserne bliver fordelt, spidser det til på studieboligjagten, og her er der altid ekstra rift om lejligheder, der er velegnet til en eller to studerende, ” siger Michael Dalsager fra home.

Det er især de mindre lejligheder, som de studerende går efter – typisk to værelser eller tre værelser til deling med en studiekammerat.

Forældrekøb udgør omtrent hver 9. lejlighedshandel, viser handelstal fra home-kæden. Hvor meget den store interesse i august påvirker priserne, er der ikke præcise tal for, men det smitter positivt af på forældrekøbslejlighederne, mener home.

Generelt er der ellers mindre udsving i priserne og handler, hvis man kigger på det samlede salg af lejligheder end for villaer og sommerhuse, viser en beregning fra Realkredit Danmark.

Faktisk betyder det prismæssigt ikke det store, om salget af lejligheden sker forår og sommer eller efterår og vinter. Der er en lille positiv sæsoneffekt i perioden fra april til august, mens der er en lille negativ effekt i december og januar.

Hvornår er det bedst at sælge boligen? Spørgsmål via YouGov for Home med svar fra godt 2000 repræsentative danskere.
Kilde: YouGov for home

 

Læs også: "Hver 7. ung vender hjem til 'mors kødgryder'" her

 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!