Måling: Flere forventer stigende huspriser i 2021

Måling: Flere forventer stigende huspriser i 2021

Måling: Flere forventer stigende huspriser i 2021

Trods markante prisstigninger på huse i løbet af corona-året 2020 er danskerne endnu mere optimistiske end for et år siden. Flest prisoptimister i København – færrest i Nordjylland

17. februar 2021

I løbet af 2020 er huspriserne steget ganske pænt – med ca. 6,5 % i snit ifølge Boligsiden – men det forhindrer ikke danskerne i at tro på yderligere stigning i huspriserne i løbet af de næste 12 måneder.

Faktisk er endnu flere optimister end i en tilsvarende måling for et år siden. Det viser en dugfrisk spørgeundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov for ejendomsmæglerkæden home med over 2.000 besvarelser fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år.

Af dem har godt 1.500 personer ’mod’ på at spå om prisudviklingen:

  • Ca. 12 % af dem regner med, at huspriserne på landsplan vil stige med 5 % eller mere i løbet af 2020. Et markant hop op i forhold til ved indgangen til 2020, hvor det kun var 8 %, der var så optimistiske med hensyn til udviklingen i huspriserne.
  • Næsten 46 % - mod ca. 40 % for et år siden - regner med et moderat prisplus på 2-4 % i løbet af det nye år, og det vil i så fald være niende år i streg med stigende huspriser.
  • Ca. 34 % regner ikke med, at der sker det store med priserne i løbet af 2021. De forventer en lille stigning eller et lille fald på +/- 1 %. Det var ca. 44 % i den tilsvarende måling fra YouGov og home for et år siden.
  • Ca. 7 % forventer, at priserne vil falde med 2 % eller mere

”Det er tydeligt, at det bemærkelsesværdige comeback, som boligmarkedet har præsteret efter nedlukningen af Danmark i foråret, og især den stærke afslutning på året, giver næring til ny optimisme omkring huspriserne,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Folk baserer typisk deres fremtidige forventninger på, hvad der rent faktisk er sket med priserne på det seneste - også kaldet ’adaptive forventninger’.

Færrest pris-optimister i Nordjylland – og flest der er i tvivl
Derfor er det heller ikke overraskende, at det er københavnerne, der er mest optimistiske, og nordjyderne, der tror mindst på boligprisernes udvikling. I Nordjylland er det 37 %, der forventer stigende huspriser i 2021 mod 48 % i Hovedstaden.

”Det er i Nordjylland, vi har set den mest moderate udvikling i boligpriserne det seneste års tid, mens de største stigninger har været i Hovedstaden,” siger homes markedsanalytiker.

Det er i øvrigt også nordjyderne, der er mest tilbageholdende med at spå om fremtiden. 30 % svarer ’ved ikke’, mens det kun er 21 % af sjællænderne, der ikke tør give et bud på prisudviklingen.

Cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, konkluderer, at befolkningens overordnede forventninger ser ud til at være meget godt i tråd med økonomernes.

Prisprognosen fra Realkredit Danmark og Danske Bank er der ’indregnet’ en forventning om, at priserne stiger i lidt mindre tempo i løbet af andet halvår 2021 i takt med svagt stigende renter efterhånden som en hverdag uden nedlukninger og større samfundsrestriktioner forhåbentlig bliver en realitet i løbet af 2021.

”Dermed vil en del danskere atter bruge en større andel af budgettet på eksempelvis oplevelser og rejser frem for bolig,” lyder vurderingen fra Christian Hilligsøe Heinig.

Ifølge Boligøkonomisk Videncenter lægger mange også Danmarks økonomiske situation til grund, mens kun få bygger deres forventninger på udtalelser fra banker, ejendomsmæglere og realkreditinstitutter.

FAKTA: ’Hvordan tror du, at huspriserne udvikler sig på landsplan i 2021?’
Fordeling af besvarelser beregnet uden de 24 %, der har svaret ’ ved ikke’ (483 besvarelser ud af 2.004)

Alle besvarelser, fordelt på regionerne

Kilde: YouGov for home, januar 2021

Foto: Palle Skov

Læs også:

Boligsalget buldrer videre i februar

Skal dit hjem på den skæve hylde?

I 8 kommuner koster huset mindst 500.000 kr. mere end for et år siden


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!