Menu

De lave renter indbyder ikke til prisfest

De lave renter indbyder ikke til prisfest

Ultralav og endda negativ rente er dog et klart plus for boligejere og -købere, siger ejendomsmægler

27. august 2019

Selv om renterne er på vej i kælderen, er boligpriserne ikke på vej op gennem taget.

De senere års finansielle regulering betyder nemlig, at det ikke længere i samme grad er muligt at handle boliger alene på baggrund af, hvor meget du har råd til at sidde for, og hvor meget du har tilbage til de faste udgifter efter bolig mm., forklarer Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

Det afgørende i dag er i høj grad også, hvor meget du skylder væk i forhold til din indkomst.

”Gældsfaktoren spiller i dag en vigtig rolle i kreditpolitikken - både i forhold til køb eller ej og i forhold til valget af låntype. Det betyder med andre ord, at der er skabt et mere stabilt anker mellem boligens pris og potentielle boligkøberes indkomst,” siger Christian Hilligsøe Heinig med henvisning til, at det i dag som udgangspunkt kun er muligt at låne op til fire gange husstandens årlige indkomst til boligkøb.

”Dermed vil de faldende renter ikke have samme stimulerende effekt i landets dyreste boligområder – og herunder markedet for ejerlejligheder – som vi ellers tidligere har set. Vi ser derfor heller ikke, at den seneste tids rentefald kan bidrage til en fornyet prisfest på markedet for ejerlejligheder,” uddyber Christian Hilligsøe Heinig.

I ejendomsmæglerkæden home understreger man dog, at lave - og sågar negative renter - er et plus for boligejere- og købere.

”Som boligkøber kan man i øjeblikket sikre sig en ekstremt lav rente de næste 30 år, og det er selvfølgelig positivt for familiernes økonomi og er med til at holde hånden under boligmarkedet,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i home.

Som følge af blandt andet faldende renter får en modelfamilie med to voksne og to børn i løbet af 2019 knap 9.000 kr. ekstra at gøre godt med i hverdagen, viser en prognose fra Danske Bank, og med de seneste rentefald er der mere i vente.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!