Menu

5 gode grunde til at udfylde den gamle hulmur

VARME VÆGGE: Hulmursisolering har tjent sig hjem på få år. Og derefter kan man høste besparelsen på varmeregningen år efter år. Vil du sælge, har du udsigt til en bedre salgspris, forklarer home

12. april 2019

Bedre indeklima, højere værdi på huset, varmere overflader, øget komfort og mindre træk. Det er ifølge Energistyrelsen fem gode grunde til at hulmursisolere.

Og faktisk kan investeringen i hulmursisolering relativt hurtigt tjene sig ind igen. Det fortæller Kim Wittchen, som er seniorforsker ved Statens Byggeforsknings Institut ved Aalborg Universitet, til Ritzau Fokus.

”Tommelfingerreglen er, at det er tjent ind på tre til fire år. Så det går lynhurtigt,” siger han.

Har man et almindeligt enfamiliehus bygget efter 1900, er der ofte ydervægge med hulmur. Det vil sige, at muren består af en facademur og en bagmur med et hulrum imellem. Frem til cirka 1970 blev disse hulmure oftest opført uden isolering.

Ved at fylde hulmuren med isolering kan man ifølge Energistyrelsen spare flere tusind kroner årligt i varme. Og man får som regel også et bedre indeklima, og risikoen for skimmelsvamp bliver mindre.

Isolering i hulmuren varmer også op under salgsprisen, hvis man skal sælge sit hus, oplyser ejendomsmæglerkæden home.

”Huse med et godt energimærke i høj kurs blandt køberne,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Han henviser til to tidligere undersøgelser, som Energistyrelsen har fået lavet i sammenhæng med BedreBolig-initiativet.

De viser, at for hvert trin boligen rykker op ad energimærkeskalaen (A-G), stiger ejendomsprisen for et hus på 100 kvm med 40.000–50.000 kr.

FAKTA: Tjek din hulmur
Besparelsen ved hulmursisolering afhænger af, om muren i forvejen er uisoleret eller på nuværende tidspunkt er isoleret med fx leca.

Leca blev ofte brugt til hulmursisolering i 60’erne og 70’erne, men der er i dag langt mere effektive isoleringsmaterialer. Derfor vil det ofte være en fordel at skifte den gamle leca-isolering ud.

I dag består isoleringsmaterialet typisk af stenuld, glasuld, polystyren, papirisolering, EPS tilsat grafit, træfiberisolering eller perlite.

For at finde ud af, om hulmursisolering er relevant, kan man få en autoriseret installatør ud for at vurdere, om der er hulmur.

Er der gammel, sammenfalden isolering eller skidt fra byggematerialer inde i muren? I så fald bør det så vidt muligt suges ud, før man fylder op med ny og bedre isolering.

Kilde: Ritzau Fokus

Foto: Palle Skov

 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!