Menu

Flere udlever drømmen om en landejendom

EFTER FINANSKRISEN - VI RYKKER IGEN PÅ LANDET: Der er en stigende interesse for at bo i landejendomme, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden home

25. april 2018

I 2017 var salget af nedlagte landbrug og mindre landbrug (under 30 hektar) det bedste på denne side af finanskrisen, viser tal fra home, som Morgenavisen Jyllands-Posten omtaler.  

I forhold til bunden – målt i handler i 2013 – så er der tale om en stigning på 89 %. Antallet af handler steg med 15 % fra 2016 til 2017.

”Før finanskrisen fra 2008 og tilbage var der flere handler, men udviklingen er gået i den rigtige retning. I styk er handlen med landejendomme størst i Region Syddanmark, derefter følger Region Midtjylland og Region Sjælland, ” forklarer kommunikationskonsulent Michael Dalsager i home-kæden.

Land- og lystejendomme udgør kun en mindre del af boligmarkedet, og markedet var hårdere ramt under finanskrisen end boligmarkedet som helhed, vurderer home.

”Den positive trend, vi ser nu, falder meget godt i tråd med den udvikling, vi ser i øjeblikket, hvor kommuner lidt længere væk fra de store byer oplever den største fremgang i handlerne. Altså sagt med andre ord, der er kommet mere gang i bolighandlerne – også på landet, ” siger Michael Dalsager.

Både fordi der er mere optimisme og fremgang lokalt, men også fordi flere flytter til – blandt andet fordi boligerne i de store byer er steget meget i pris. Der sælges dog også landejendomme i storbykommuner som Aarhus og Aalborg.

”Vi ser også en tendens til, at boligkøberne søger den friske luft på landet, lokalt nærvær og en mindre stresset hverdag. Hvis det kan gå op i en højere enhed med job og skole, så er det en drøm for mange,” siger Michael Dalsager.

Indehaver Henrik Moesgaard Ramm fra Home Hobro-Mariagerfjord forklarer til Jyllands-Posten, at op mod 30 procent af handlerne i området er land- og lystejendomme. Også hans kollega Britt Poder Kristensen hos home Vejen bekræfter, at optimismen er vendt tilbage, at folk nu igen søger mod landet.

Landejendommene er også steget i pris de seneste år – og der er handlet flere dyre ejendomme. I Homes statistik er den gennemsnitlige kontantpris gået op fra 1.775.000 kr. i 2013 til 2.350.000 kr. i 2017.

Der er dog store geografiske forskelle. I Region Hovedstaden er kontantprisen mere end dobbelt så høj som i Nordjylland.

Se næsten 2.000 landejendomme/huse på landet til salg her - https://home.dk/resultatliste/?CurrentPageNumber=0&SearchResultsPerPage=15&EjendomstypeLO=true&Energimaerker=null&SearchType=0

Læs også: "Vi nærmer os toppen før finanskrisen" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!