Menu

Det lakker mod enden for huskøb under 100.000 kr.

ENDNU ET SØM TIL FINANSKRISENS KISTE: ’Skrothuse’: Et hus til max. 100.000 kroner. Det har været muligt for knap 400 købere på husjagt i årene siden 2011, men nu lakker det hastigt mod enden, viser nye tal fra home og Boligsiden

19. april 2018

I 2017 var omfanget af lavpris-handler det næstlaveste i perioden, selv om hussalget generelt nåede nye højder med det bedste salg siden finanskrisen.
43 huse blev solgt til en pris op til 100.000 kr. i 2017 mod 84 tilbage i 2014, hvor der var flest ’discount’ huse, der blev solgt gennem ejendomsmægler.

Det viser en analyse, som home har lavet for finans.dk.

Omfanget af handlerne er altså halveret på landsplan. Udviklingen er et godt tegn, fremhæver home.

”Forklaringen er, at boligmarkedet har fået langt mere kulør efter nogle meget blege år. De røde kinder i storbyerne har efterhånden bredt sig til det meste af landet. Priserne er steget, og det samme er antallet af handler,” siger Michael Dalsager, kommunikationskonsulent i home, til finans.dk.

”100.000 kr. er ekstremt billigt for et hus, og ofte er huset også derefter. Altså ikke i så god stand," slår han fast.

Kun i 23 kommuner nu
Tilbage i 2014 så man de ultrabillige huse i 32 kommuner, i 2017 er det kun i 23 kommuner.
Selv i landets hårdest ramte kommune, Lolland, er de billige hushandler skrumpet markant ind og er mere end halveret – til kun otte handler sidste år mod 17 i 2016.

Lolland og Guldborgsund kommuner er fortsat de steder i landet, hvor flest huse bliver solgt til lavpris. Både i 2017 og set over årene fra 2011 til nu. Cirka 1/3-del af alle lavprishandler har fundet sted på ’sydhavsøerne’, med 22 % i Lolland og 10 % i Guldborgsund.

”Det går bedre med hussalget. Vi ser mere aktivitet. 2017 var bedre end 2016, og 2018 er begyndt bedre end 2017, ” fortæller ejendomsmægler Jakob Døring fra home Lolland.

Lavpris-handler i over halvdelen af kommunerne
55 kommuner i landet har haft mindst et hussalg til max. 100.000 kr. siden 2011. Nummer tre på listen over flest handler er Bornholm, men også på klippeøen har husene vist sig mere prisfaste. De sidste to år er der kun set én lavprishandel, viser tallene fra Home og Boligsiden.

”Det er svært at lave en rigtig god og billig handel herovre for tiden. Vi har oplevet en markant opblomstring på Bornholms boligmarked de seneste par år, ikke mindst fordi hovedstadens stigende friværdier drypper på os herovre,” siger Per Koefoed, indehaver af home på Bornholm, til finans.dk.

Fremgang på boligmarkedet forklarer ikke alt. Der er også blevet færre ’skrothuse’, fordi de er revet ned i stort omfang.

”Den mest åbenlyse forklaring er, at Thisted Kommune – som så mange andre kommuner – har fået del i den statslige nedrivningspulje. Før fik kommunen ca. 5,5 mio. årligt, men det er nu ca. kr. 2,5 mio. kr. Der er nedrevet op i nærheden af 250 boliger i Thisted Kommune over de seneste år. Så med andre ord: Der er kun ganske få af disse boliger tilbage, ” forklarer Jens Kjærsgaard, der er indehaver og ejendomsmægler af home Thisted.

I øjeblikket har home-kæden ikke et eneste hus under 100.000 kr. til salg, og på Boligsiden.dk er der pt. i alt kun tre af de helt billige huse udbudt i hele landet.

TOP 10: Her er der handlet flest discounthuse

 

Foto: Colourbox

Læs også: "Køberne holder boligdampen oppe" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!