Menu

Hjemfaldspligt: Boligejere i København tæt på ruin over natten

Uden forvarsel har Københavns Kommune pludselig gjort det markant dyrere for boligejere, der bor på grunde ejet af Københavns Kommune, at frikøbe deres ejendomme fra den såkaldte tilbagekøbsret eller hjemfaldspligt

12. april 2017

”Ændringen er kommet som en tyv i natten – og det har nu voldsomme konsekvenser for folk, der står midt i en af livets allerstørste beslutninger, nemlig at købe og sælge bolig. Det er ikke god stil. Det er ganske enkelt ikke ordentligt af Københavns Kommune, ” siger ejendomsmægler og partner Jens Saugstrup hos home Bjerregaard & Co i København.

I bolighandler aftales det ofte, at sælger skal frikøbe boligen i forbindelse med salget.

”Vi står nu i den situation, at der er indgået købsaftaler, hvor sælger er forpligtet til at indfri hjemfaldspligten, uanset at den økonomiske forudsætning, for at sælger overhovedet har kunnet sælge boligen, er bristet, ” siger ejendomsmægler Jens Saugstrup, der repræsenterer nogle af de berørte boligsælgere.

Som sælgers repræsentant arbejder home intenst på at blotlægge samtlige konsekvenser af en ejendomshandel for både køber og sælger – både økonomiske og juridiske – før de sætter den afgørende underskrift på en købsaftale.

”I den her situation er der flere eksempler på, at sælgere bliver belastet af en ekstraregning på mange hundredetusindende kr. og nogle endog pænt over en million kr. Og i ingen af tilfældene har sælgerne haft en kinamands chance for at kende den økonomiske præmisser, da de satte deres underskrift på aftalen. Det er ganske simpelt ikke ordentligt, ” siger Jens Saugstrup

Som eksempel har home, i slutningen af marts måned solgt en 2 værelses lejlighed i Vanløse, hvor sælger i sine økonomiske forudsætninger har lagt til grund, at det kostede 739.263,- kr. at frikøbe ejendommen.
Få dage efter at handlen bliver endelig (og både køber og sælger altså er bundet af den), kommer så denne ændring, der betyder, at det nu koster 1.376.829 kr.
Altså en forskel på ikke mindre end 637.566 kr. for en 2 værelses lejlighed. Penge, som sælger ikke har, og som ikke har været indeholdt i beregninger af hans køb af ny bolig.

Fakta:


Læs 'Din bolig er blevet 225% mere værd på 25 år' her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk