Fire måneder med 'coronafeber' i hussalget: Sådan ligger landet

KOMMUNE-LISTE: Nordsjællandske kommuner tæt på København sætter i et kæmpe spring - men der ses stor fremgang i alle landsdele. 'Naboer' til andre storbyer går også markant frem

23. september 2020

Der kan nu tegnes et meget tydeligt billede af corona-effekten på boligmarkedet.

I 90 % af landets kommuner har ejendomsmæglerne mødt flere huskøbere end året før, og nogle steder i landet er der tale om en vild udvikling i handlerne.

  • Baggrund for opgørelsen: Villa- og rækkehussalget var på landsplan ’mærket’ af corona i marts og april, hvor salget lå lavere end i 2019.
  • Siden maj har hussalget ligget højere end sidste år, og på landsplan er det 17 % bedre i maj, juni, juli og august end samme måneder sidste år.
  • 89  af landets 98 kommuner går frem, kun ni går en smule tilbage, men der er tale om få handlers forskydning i forhold til sidste år. (se regneark for alle kommuner).

Helt i front er ø-kommuner, Langeland og Samsø, hhv. nummer 1 og nummer 3. Her er det især helårshuse handlet som sommerhuse, der er forklaringen.

Anderledes er det i en række nordsjællandske kommuner, der også skiller sig markant ud på listen. Hørsholm, Furesø og Allerød brager frem. I Hørsholm er der de seneste fire måneder solgt 56 % flere villaer og rækkehuse, i Furesø er det 52 % flere og i Allerød 46 %, viser en opgørelsen fra ejendomsmæglerkæden Home af nye data fra Boligsiden.

”Det er ganske imponerede tal. Især fordi 2019 var et af de bedste år for hussalg i de seneste 20 år. Alligevel ser vi stigninger på over 50 % i populære huskommuner i Nordsjælland, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Fra lejlighed i byen til parcelhus
Indehaver Thomas Lausen fra Home Allerød, Home Værløse og Home Farum bekræfter den meget store interesse fra boligkøberne.

”Jeg vurderer, at det især er drevet af købere fra København, som meget gerne vil ud af byen og have noget mere plads. Det har skabt en ekstraordinær stor interesse, men desværre er udbuddet ikke fulgt efter. Det fortsætter nedad, ” siger Home-ejendomsmægler Thomas Lausen.

Ofte kommer køberne fra et mindre hus eller en lejlighed i København.

Det giver god mening, at det især er kommuner tæt på hovedstaden, der er gået frem.

Corona ’trigger’ boligtanker
En YouGov-undersøgelse for ejendomsmæglerkæden Home foretaget i juli viser, at særligt folk i København har ændret på deres boligprioriteringer efter frembruddet af corona. Her siger en større procentdel af indbyggerne, at de i højere grad end før ønsker sig en større bolig, en have eller at bo mere landligt. Samme tendenser ses i de store byer med over 100.000 indbyggere.

"Corona har skabt en vild opmærksomhed om vores hjem. Danskerne har givet den gas i byggemarkederne, hos køkkenfirmaerne og mange har travet villavejene tynde på boligjagt. Corona har sat gang i tankerne om, hvordan vi ønsker at bo, og det har skubbet til boligplaner i hele landet - nogle steder mere end andre, " siger Michael Dalsager fra Home.

De store byer og de små naboer
I Østjylland går Favrskov Kommune, nabokommune til storebror Aarhus, frem med 39 % de seneste fire måneder. Det rækker til en 9. plads i landet. 

På Fyn er det nabokommunen til Odense, Kerteminde Kommune, der går mest frem med 47 %.

I Nordjylland topper Jammerbugt Kommune, nabo til Aalborg, med 36 % flere solgte huse.

Foto: Palle Skov

Læs også: 

Corona-effekten holder ved: Minderig boligsommer lukket med manér

Hjemmearbejdet er kommet for at blive

Fitness rykker ind i stuen


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!