Hvornår er dit boligkøb ’hjemme’?

KØBERRÅDGIVNING: Ejendomsmæglerkæden home oplever oftere flere købere til de samme villaer og rækkehuse/lejligheder/sommerhuse – og det kan give skuffede købere. Læs her, hvad du skal være opmærksom på

27. juni 2020

Der skal to til en dans... og også til en bolighandel. En sælger og en køber. Men hos ejendomsmæglerkæden home oplever de lige nu, at der i stigende grad er flere købere, som er interesserede i den samme bolig, og det kan udløse skuffelser.

’Nyheder’ til salg har været en mangelvare i længere tid, og når boligerne bliver sat til salg, så sker det oftere, at der står flere interesserede købere klar. Og at boligen bliver handlet hurtigt, viser tal fra Boligsiden og Home.

For at alle får den bedste oplevelse – og for at undgå misforståelser – ser home et behov for at fortælle om reglerne, når der er flere interesserede købere.

”Det fylder meget, og det kan være en nervepirrende tid, når først du har forelsket dig i en bolig og gerne vil købe den, ” konstaterer Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

To af pointerne er, at det ikke er nok, bare du som køber har skrevet under. En købsaftale skal også have sælgers underskrift. Og at det alene er sælger, der vælger køber, altså vælger om et købstilbud kan accepteres.

”Det er helt enkelt. Du har først boligen, når der foreligger en købsaftale, der er underskrevet af både dig og sælger. Ejendomsmægleren har ikke mulighed for at reservere en bolig, uanset hvor seriøs en køber du er. Det er ene og alene sælger, der afgør, hvem han eller hun vil sælge til, ” siger Michael Dalsager fra home .

Selv om ejendomsmægleren ikke kan reservere en bolig, så må han eller hun godt tippe dig tidligt om boliger. Et godt råd er derfor, at du bliver skrevet op hos ejendomsmægleren, så du kan blive kontaktet om de nyeste huse, lejligheder eller sommerhuse, inden de kommer synligt til salg på nettet.

”Mange boliger bliver solgt, inden de overhovedet kommer synligt til salg – og den andel er stigende. Så hvis du ikke vil misse ’nyhederne’, kan du blive skrevet op eller kontakte mægleren direkte og høre, om der er nyt på vej til salg, ” siger Michael Dalsager.

Boligsalget har taget noget af et elastikspring i løbet af foråret, hvor coronaen først sendte salget ned, siden er det bare steget og steget.

”Det er noget af et surpriseparty, der kulminerer her op til sommerferien, hvor juni-salget i home-kæden ser ud til at lande svimlende 47 % højere end for et år siden, ” siger Michael Dalsager.

Boligsalget har i flere uger også ligget højere end de forudgående fem år, viser tal fra Boligsiden og home.

FAKTABOKS:
Gode råd: Hvornår er boligen din?

Du skal være opmærksom på:

 • At købsaftalen, hvis den alene er underskrevet af køber, er et tilbud til sælger.
 • At sælger ikke er forpligtet til at acceptere tilbuddet, heller ikke selv om det måtte være i overensstemmelse med udbudsvilkårene.
 • At ejendomsmægleren er forpligtet til at fremvise og fortsætte salgsarbejdet, indtil købsaftalen er underskrevet af begge parter.
 • At ejendomsmægleren er forpligtet til at forelægge eventuelle andre tilbud for sælger, indtil købsaftalen er underskrevet af begge parter.
 • At forudgående forhandlinger ikke er lig med en indgået aftale, heller ikke selvom der skulle være givet foreløbige accepter af f.eks. prisen.

Hvis der er flere interesserede købere?

 • Ejendomsmægleren er forpligtet til at fremlægge alle tilbud for sælger.
 • Ejendomsmægleren må fortælle dig, at der er flere interesserede, men må ikke fortælle dig, hvad andre interesserede måtte have budt.
 • Du kan afgive et købstilbud ved at underskrive en købsaftale på de vilkår, du ønsker at tilbyde.
 • Det er alene sælger, der vælger, om et købstilbud kan accepteres.
 • Sælger er ikke forpligtet til at vælge det bud, der kommer først.
 • Sælger kan vælge, men er ikke forpligtet til at afholde en budrunde, når der er flere interesserede købere.

Læs mere om køberrådgivning: https://home.dk/koeb/koeberraadgivning/

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!