Danmarkshistoriens dyreste lejlighed solgt for 58,2 mio. kr.

REKORD: Hele tre lejligheder handlet af home på Tuborg Strandeng i Hellerup overgår den tidligere rekordpris for en solgt ejerlejlighed i Danmark

26. juni 2019

De første kysthuse på Tuborg Strandeng i Hellerup står klar til indflytning i 2022, men allerede nu vækker luksusbyggeriet opsigt. Tre af de solgte lejligheder overgår nemlig den hidtidige rekord på 28,5 mio. kr. for en københavner-lejlighed solgt sidste år.

Den nye rekordpris er 58,2 mio. kr., og køberen kan ved indflytningen i 2021 blandt andet se frem til nærmest at bo i Øresund, 343 kvadratmeter bolig og 149 kvadratmeter balkon og terrasse. Derudover vil de 343 kvadratmeter bliver indrettet præcis, som køberen ønsker det. De to andre lejligheder ved Tuborg Strandeng er solgt for hhv. 48,2 mio. kr. og 35,5 mio. kr.

”De 58.2 mio. kr. svarer rundt regnet til prisen på ca. 25 gennemsnits-lejligheder på 85 kvm.,” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home, med henvisning til priserne på landsplan ifølge Boligsiden.dk.

Størrelsen på rekord-lejligheden er også en kaliber i sig selv. Faktisk er der kun godt 750 boliger ud af næsten 67.000 til salg i hele Danmark, der er større end lejligheden.

Den dyrest handlede lejlighed i Danmark nogensinde er i alle henseender noget helt specielt, forklarer ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen fra home.

”Tuborg Strandeng er et helt særligt område, som vi ikke tidligere har set i Danmark. Stedet har en helt særlig beliggenhed nærmest i Øresund og tæt på København, samtidig med at lejlighederne er meget unikke,” siger indehaver Lone Bøegh Henriksen fra home, der har forestået handlen på vegne af Danica Pension.

Der er god køberinteresse for projektet, hvor den billigste lejlighed koster 15,5 mio. kr., forklarer home.

”Det er et helt særligt segment, som er interesserede i lejlighederne på Tuborg Strandeng, men vi har faktisk været positivt overraskede over, hvor mange der har vist interesse for lejlighederne,” fortæller Lone Bøegh Henriksen, som samtidig oplyser, at der fortsat er lejligheder på Tuborg Strandeng til salg:

”Udover beliggenheden ved Øresund og den vilde strandeng, som kommer til at omgive lejlighederne, har vi især oplevet, at potentielle købere har fundet det attraktivt, at de selv kan designe deres lejlighed på et niveau, som ikke er set lignende i Danmark.”

Eksempelvis kan den selvsamme lejlighed tage afsæt i nordiske traditioner og materialer i et lyst og enkelt udtryk, eller den kan være inspireret af et afslappet beach house, hvor varme materialer danner rammen om livet ved vandet.

Fakta om Danmarks dyreste lejlighed:

 • Lejligheden er beliggende på Tuborg Strand i Gentofte Kommune.
 • Lejligheden er handlet til en pris på 58,2 mio. kr.
 • Lejligheden er 343 kvadratmeter og har 149 kvadratmeter balkon og terrasse.
 • Lejligheden er indflytningsklar i 2022.
 • Lejligheden er placeret næstøverst i Kysthus 2.

Fakta om Tuborg Strandeng:

 • Tuborg Strandeng kommer til at bestå af fem skulpturelle kysthuse. Kysthusene kommer til at få fodfæste i Øresund, hvilket konkret betyder, at kysten er udvidet. Foreløbigt er lejlighederne i de to første kysthuse sat til salg.
 • Byggeriet bliver i alt på 53.550 m2. Samlet vil det bestå af 323 ejer- og udlejningsboliger. For foden af boligerne anlægges sydvendte inderhavne. 167 af de 323 lejligheder har første parket til Øresund.  
 • Det er Danica Pension, der er bygherre og ejere af Tuborg Strandeng, mens det er Home ved Lone Bøegh Henriksen, som står for salget. NCC er entreprenør på boligprojektet.
 • Kysthusene er tegnet af Lundgaard & Tranberg – alle boliger er forskellige, hvilket også kommer til udtryk, når man kigger op på husene.
 • Som udgangspunkt har hver lejlighed en unik boligplan, men man kan også vælge en variant, hvor man har mulighed for at bestemme, hvor køkken, bad og garderobe placeres.
 • Lejlighederne kommer desuden med fælles badebro og sauna. 
 • Samtlige Tuborg Strandeng-boliger har mindst to balkoner, tagterrasser og taghaver. Arkitekterne har desuden sørget for at værne om privatlivet med forskudte placeringer af balkonerne og pergolaer i overgangene.
 • Kysthusene er hovedsageligt orienteret mod syd med udsigt over Svanemøllebugten.
 • Højeste kysthus er 13 etager. De øvrige fire huse er 6-7 etager 
 • Mange af boligerne er gavlboliger med store, åbne planer og facader til tre sider (giver mere dagslys). Boligerne har enten 270 eller 360 grader udsigt.
 • Samme bolig kan blive alt fra en 6-værelses lejlighed til et åbent rum, som evt. opdeles med nedsænkede gulve. Øverst i Kysthusene findes boliger i to etager, og stueetagen kan vælges med ekstra rumhøjde og forskudte planer.
 • Indledningsvist opføres to kysthuse med 50 boliger på mellem fire og tolv etager. Boligerne er omkring 160-320 m2. Alle boliger kommer med to parkeringspladser i en underjordisk garage.
 • Lejlighederne koster fra 15,5 mio. kr.
 • Læs mere på  Toborg strandengs hjemmeside eller  her hos home 

 

FAKTA: Hvad koster projektlejlighederne ellers rundt om i landet?
Boligsiden har trukket salgspriser på projektsalg i 2018 og 2019, og de dyreste lejligheder. Postnummer 2900 Hellerup er ikke med på top 10-listen, da rekordsalgene i Hellerup ikke indgår officielt i statistikkerne endnu.

Top 10: Dyreste postnumre for ejerlejligheder solgt som projektsalg

POSTNUMMER OG BY

GENNEMSNITLIG SALGSPRIS

1316 København K

8.803.704 kroner

1820 Frederiksberg C

7.961.667 kroner

1364 København K

6.895.455 kroner

1439 København K

6.806. 429 kroner

2450 København SV

5.812.267 kroner

2100 København Ø

5.579.806 kroner

1799 København V

5.202.033 kroner

8240 Risskov

5.152.105 kroner

2300 København S

5.093.182 kroner

2150 Nordhavn

4.945.831 kroner

(Tabellen viser de 10 postnumre i Danmark, hvor det er dyrest at købe ejerlejlighed som projektsalg. Tallene er baseret på handler i 2018 og 2019. Der skal have været minimum fem handler i postnummeret for, at det kan være med på listen. Kilde: Boligsiden)


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

 1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!