Boligkøberne ’fyrer den af’ i deres nye hjem

En bolighandel er en ren pengemaskine for håndværkere og byggemarkeder, viser ny undersøgelse

31. august 2020

Det er ikke småpenge, danskerne bruger på boligforbedringer, når de overtager et nyt hjem.

Det viser en spørgeundersøgelse blandt 2.000 voksne danskere, som home har fået lavet med hjælp fra analysevirksomheden YouGov*. Her svarer folk med planer om at købe bolig inden for de næste seks måneder, at de i snit forventer at investere cirka 225.000 kr. på forbedringer og renovering af deres kommende hjem.

”Det kan efter min mening slet ikke overvurderes, hvor vigtigt et sundt boligmarked er for det økonomiske klima i Danmark. Danskerne spenderer milliarder, når de køber bolig – også på energiforbedringer. Bolighandlen er dermed en sand pengemaskine for vores samfund – af den gode slags,” siger adm. direktør i home Uffe Drejer.

Med op mod 80.000 bolighandler i 2019 skaber det altså omsætning i byggemarkeder, hos entreprenører, håndværkere, i køkkenfirmaer med mere for omkring 18 milliarder kr.

Og læg så hertil en 2.000-3.000 familiehandler – ikke mindst med sommerhuse og lejligheder – hvor der også bliver brugt penge på forbedringer.

Flest – hver femte – vil bruge op til 50.000 kroner, men næsten lige så mange har planer om forbedringer i det nye hjem for 100.000-250.000 kr., og 10 procent vil endda spendere en halv million kroner eller derover, viser spørgeundersøgelsen fra home og YouGov.


Boligerne bliver ’grønnere’
De mange bolighandler betyder også, at kvaliteten af vores boligmasse forbedres – og bliver grønnere, understreger home. Besvarelserne viser, at de mest populære forbedringer – ikke så overraskende – er nye køkkener og badeværelser. Men de energivenlige forbedringer kommer lige efter.

Mere isolering på loftet og i hulmuren er i top, mens nye lavenergivinduer/-døre og nyt fyr eller skift til varmepumpe følger tæt efter. Alt sammen med et lavere energiforbrug og mindre CO2-udledning til følge.

I første halvår af 2020 blev der solgt knap 5.000 flere boliger – især sommerhuse - end i samme periode sidste år. Danske Bank vurderer, at håndværkere og byggemarkeder dermed har udsigt til at få et boost fra det øgede boligsalg på ca. 750 mio. kr.

Perioden med corona har i det hele taget været præget af en meget høj aktivitet i byggemarkeder og gør det selv-forretninger, viser Danske Banks analyser.

”Mere tid hjemme og flere refleksioner om boligbehov kan også have givet danskerne mod på at lave nyt,” siger privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen.

* Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for home. Der er i alt gennemført 2000 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 3. – 13. juli med udgangspunkt i YouGov Panelet.

 

Foto: Palle Skov 

Læs også: 

Fitness rykker ind i stuen

Dit fyr er fyret som ’varmemester’

Sådan undgår du at fyre for gråspurvene


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!