Præstegade 3, 5300 Kerteminde

165 m2 rækkehus

Kontant 3.150.000 kr.

Kerteminde


Centralt beliggende byhus i særdeles god stand. NYT TAG på nr. 1

Huset på Præstegade 3 var i middelalderen baghus til en købmandsgård med hovedhus i Langegade 23.
Købmandsgården blev senere splittet op, og Præstegade 3 fik status af selvstændig bolig i 1877. I 1904 blevet adressen matrikuleret sammen med naboejendommen Kattestræde 1.
Nuværende ejer købte denne sammenlagte ejendom - Præstegade 3 - i 1994.
I 1998 tilkøbte de endvidere en del af ejendommen Præstegade 1 og fik matrikuleret den og det tilhørende gårdstykke sammen med Præstegade 3. Huset der nu er sat til salg, består således af 3 mindre huse på i alt 165m², samt en skøn gårdhave med både morgen- og aftensol.
I 1996/1997 blev hele stuetagen renoveret indvendigt og fremstår i dag med nyopførte vægge, heraf de fleste med gedigent bindingsværk af egetræ og vandskuret tegl. 
Gulvet i langstuen samt entreen og viktualierummet mod Kattestræde er udført i naturskifer. De øvrige gulve fremstår med hårdbrændte klinker eller betongulv.

Køkkenet er muret op og der er indsat HTH-køkkenelementer. De eksisterende køkkenelementer kan således let udskiftes, hvis man ønsker et andet udtryk. Alle bordplader og hylder i køkkenet er af granit.
Der er løbende indsat nye hvidevarer i det velfungerende køkken. Senest nyt køleskab, fryseskab og opvaskemaskine. Ingen af delene er taget i brug. Køkkenet ligger i forbindelse med skøn spisestue, med let adgang til ejendommens første badeværelse. 

Udvendig mur mod gårdhaven er de seneste år blevet restaureret med nyt bindingsværk af egetræ.
Taget på Præstegade 1 er udskiftet i 2023 og der er isat nyt tagvindue. Rummet under det uudnyttede loftrum er indrettet som et stort soveværelse med direkte adgang til et nyt lyst badeværelse. Fra soveværelset, er der direkte adgang til gennemgangen mellem Præstegade og den hyggelige gårdhave på 75 kvm. Præstegade 3 har ligeledes i 2023 fået nyt tagvindue mod gaden og 3 nye Velux vinduer mod gården. De øvrige tagvinduer der er udført i smedejern, er samtidig blevet restaureret. På 1. salen er der 2 gode værelser, evt. ekstra stue og repos. 
De mange naturmaterialer, som er brugt ved renovering af ejendommen, har resulteret i en spændende og anderledes bolig, hvor nyt og gammelt går op i en højere enhed og ikke mindst med et fantastisk indeklima og et smukt lysindfald.

Kerteminde er en by i positiv udvikling med nybyggeri flere steder. Byhuset her ligger i den gamle kerne, hvor de røde tegltage og charmerende ældre bygninger giver karakter til området. Udviklingen holder gang i handelslivet, hvor der er masser af nichebutikker, caféer og generelt liv i byen.
5Antal rum
1997Ombygget
2Antal toiletter
201 m2Grundareal

Økonomi

Kontantpris

3.150.000 kr.

Ejerudgift pr. måned

2.826 kr.

Udbetaling

160.000 kr.

Brutto / Netto ekskl. ejerudgift

18,119 / 14.336 kr.

Tjek boliglån

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Naja Thrane
home Kerteminde - Munkebo

Køberrådgiver, Ejendomsmægler & HA jur.

najat@home.dk

65324404

65324404