home Fremvisningsindeks januar 2019

Færre fremvisninger af huse og lejligheder i januar - flere så på sommerhuse

6. februar 2019

home og Danske Bank udsender hermed årets første indikation af interessen for at købe bolig. Se grafer og tabeller i vedhæftede samt homes kommentar til udviklingen herunder.

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste lejligheder faldt 2,2 % fra december til januar (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Fremvisninger af huse faldt med 1,1 % i samme periode, mens antallet af fremvisninger af sommerhuse steg 2,6 %.
  • Over det seneste år er antallet af husfremvisninger faldet med 3,9 %, mens fremvisninger af ejerlejligheder er steget med 3,3 %. Sommerhusene havde 7,6 % flere fremvisninger i januar 2019 end samme måned året inden.
  • Interessen for at se på bolig ligger fortsat på et højt niveau historisk set.

Kilde: home fremvisningsindeks, januar 2019

Ifølge homes fremvisningsindeks, som normalt er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremviste huse 1,1 procent fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. 

Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste huse faldet med 3,5 procent. Sammenlignet med for et år siden lå fremvisningerne af huse 3,9 procent lavere i januar.

Antallet af fremvisninger af lejligheder er faldet med 2,2 procent fra december til januar og mere beskedent med 0,3 procent over de seneste tre måneder (sæsonkorrigeret), når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisningerne af lejligheder lå 3,3 procent over januar 2018 (sæsonkorrigeret), når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Antallet af fremvisninger af sommerhuse er steget med 2,6 procent fra december til januar og med 2,3 procent over de seneste tre måneder (sæsonkorrigeret), når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Det faktiske antal af fremvisninger er naturligt faldende hen mod vinter med december som den måned, hvor der er absolut færrest, der kigger på sommerhus.
Antallet af fremvisninger af sommerhuse lå 7,6 procent over januar 2018 (sæsonkorrigeret), når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Kommentar til fremvisningsindeks for januar 2019 - Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i home:

Fremvisninger af huse halter en smule i starten af 2019, viser det aktuelle fremvisningsindeks fra home og Danske Bank, efter at 2018 blev det bedste år for hussalget i årtiet.

Der blev vist fire procent færre huse frem end i samme måned for et år siden, selv om der er kommet flere huse til salg.

Indekset opgør det faktiske antal fremvisninger af boliger til salg i Home-kæden, og det giver en indikation af de kommende måneders bolighandler.

Alt i alt er interessen for at se på bolig fortsat høj historisk set.Men med udviklingen i starten af året tegner det til, at vi får et mere lige møde mellem købere og sælgere efter nogle år, hvor det er sælgerne, der har siddet i baghånd, mens boligkøberne har haft udspillet.

Der blev sat 4.734 nye villaer og rækkehuse til salg i januar måned, viser tal for hele markedet fra Boligsiden.

Det er 2 % flere huse end i samme måned sidste år, og det er den januar i 2010’erne, hvor der er sat flest huse til salg. Lige nu er der knap 4 % flere huse til salg nu end for et år siden.

Der er også større konkurrence om køberne af lejligheder, hvor udvalget nu er 26 % større end for et år siden. Der er også flere sommerhuse, der overvintrer på salgslisterne – godt 3 % flere end i januar 2018.

For ejerlejligheder er der flere fremvisninger nu (3,3 %) end for et år siden, men udvalget for køberne er vokset endnu mere, og køberne ser generelt flere lejligheder inden køb.

Sommerhusene skiller sig positivt ud, og der er både flere fremvisninger (7,6 %) end for et år siden, men også den seneste måned modsat huse og lejligheder.

Vi forventer, at vi vil se en stor interesse for at sælge bolig i de kommende måneder.

Det er især udbuddet af lejligheder, der er vokset markant i løbet af de seneste måneder, og det er en tendens, der ser ud til at fortsætte.

Men vi vil nok også se, at udbuddet af villaer, rækkehuse og sommerhuse vokser de kommende måneder – det gør det altid som følge af sæsonen – men nok også mere end i 2018.

For både sælgere og købere er der også fornuftige muligheder på boligmarkedet nu. Køberne har lav rente og en god økonomi i ryggen, som de vigtigste faktorer – og sælgerne kan forvente en god interesse for deres bolig – måske en smule mindre, men fortsat høj historisk set – og har udsigt til gode salgspriser efter flere år med fremgang på den front.

Se hele homes Fremvisningsindeks for januar 2019 her (PDF)

Se flere fremvisningsindeks her 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!