Menu

Interessen for huse fortsætter op og op – lejligheder går ned

5. juli 2017

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 0,9 % fra maj til juni (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt med 0,9 % i samme periode.
  • Over de seneste tre måneder (siden marts) er antallet af fremviste huse steget med 3,1 %, mens antallet af fremviste lejligheder er faldet med 1,6 %. Over det seneste år er fremvisninger af huse steget med 7,8 %, mens fremvisninger af lejligheder er faldet med 3,5 %.
  • Set i forhold til gennemsnittet over de seneste ti år ligger især antallet af fremviste huse, men også lejligheder, relativt højt.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremvisninger af huse 0,9 % i juni (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Målt på samme vis faldt antallet af fremvisninger af lejligheder med 0,9 % i juni.

Antallet af fremviste ejerlejligheder er faldet med 3,5 % i forhold til for et år siden. Der har dog været udsving undervejs. Antallet af fremviste huse har udviklet sig i en opadgående retning, sådan at niveauet i juni lå 7,8 % højere end i juni måned sidste år. Overordnet indikerer det en stigende efterspørgsel på huse.

Kommentarer fra home, relationschef Mads Ellegaard:

”Køberne viser til stadighed større interesse for husene, og interessen er set over de seneste 10 år relativ høj. Det samme gælder for lejlighederne, men her svinger formkurven mere, og den fik et knæk i juni med et fald på 0,9 %, mens husene steg med 0,9 %, viser fremvisningsindekset fra home og Danske Bank.

Husene har medvind mange steder i landet, og det er især en god økonomi hos de danske familier, der bærer fremgangen. Vi ser både nye købere på fremvisningerne, der får hjælp af de lave renter, gode jobmuligheder og flere penge mellem hænderne.

Siden 2012 har en familie med to voksne og to børn u snit fået 2.400 kr. mere mellem hænderne hver måned, viser Danske Banks beregninger – og den ekstra købekraft smitter også af på hussalget. Vi ser også flere anden- og tredjegangskøbere, der for alvor griber de gode tendenser til at få solgt og finde et andet hjem.

Lige nu er det mest presserende, at der kommer flere boliger til salg, så der er noget at vise frem. Et faldende udbud og hurtige salg lægger et pres på køberne, der skal handle hurtigere.

Det presser også udbudspriserne op, fordi det mange steder er sælgers marked. Når det er sagt, så handler det fortsat om at sætte den rigtige, skarpe pris fra start – særligt i områderne hvor priserne allerede er steget meget. Men også i områder, hvor markedet godt nok er på vej frem, men fra et lavt niveau og hvor det fortsat er køberne, der sætter takten. Hvis prisen bliver sat for højt, holder køberne sig væk.”

Se homes fremvisningsindeks for juni her 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!