Sådan bliver du ejendomsmægler

Hvis du har taget en ungdomsuddannelse og vil læse til ejendomsmægler på fuldtid

Hvis du har fuldført en ungdomsuddannelse (HHX, STX, HTX, HF), så kan du tage Finansøkonomuddannelsen (2 år) eller Finansbacheloruddannelsen (3,5 år).

Begge uddannelser skal efterfølgende suppleres med et eller flere fag fra Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning ("Bolighandel I", "Bolighandel II" og "Bolighandel III").

Læs mere om Finansøkonomuddannelsen

Læs mere om Finansbacheloruddannelsen

 

Hvis du har taget en ungdomsuddannelse og ønsker at søge ind i vores branche som trainée, kan du samtidig læse til ejendomsmægler i din fritid

Det gør du ved at finde en trainée stilling i en home forretning, og så skal du samtidig tage Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning. Denne kan tages enten som aften- eller dagundervisning.

Læs mere om Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning

Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning - Ejendomsmægler

 

Har du en kandidatuddannelse?

Hvis du har en kandidatuddannelse, kan du læse til ejendomsmægler ved at tage en tillægsuddannelse for akademikere.

Her kan du læse om meritoversigt: Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning - Ejendomsmægler

 

Har du erhvervserfaring (f.eks. en håndværkeruddannelse), men ingen ungdomsuddannelse

(HHX, STX, HTX, HF), så kan du blive optaget på akademiuddannelsen på baggrund af en realkompetencevurdering (RKV). Her vurderes den samlede mængde af viden, færdigheder og kompetencer, du har opnået - frem for kun at tage højde for formelle uddannelsesbeviser. En vurdering af dine realkompetencer foregår på den skole, hvor du ønsker at tage en uddannelse. For at komme i gang med en realkompetencevurdering skal du tage kontakt til den skole, der udbyder den uddannelse, du ønsker at gennemføre.

 

Du skal både have uddannelse og erhvervserfaring!

Udover en af ovenstående uddannelser, skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring fra en boligmægler før, at du kan blive registreret hos Erhvervsstyrelsen som ejendomsmægler.

Læs mere om reglerne for relevant erhvervserfaring på Erhvervsstyrelsen hjemmeside