Menu

Boligsikring og fremleje

Boligstøtte ved forældrekøb og reglerne for fremleje af værelse. Husk de ekstra gevinster ved forældrekøb

Husk boligsikringen!

Det er muligt at søge om boligsikring på op til 15 % af huslejen ekskl. forbrug. Er du enlig, nedtrappes boligsikringen, hvis lejligheden er større end 65 kvadratmeter. For at kunne opnå boligsikring skal der laves en skriftlig lejekontrakt mellem forældre og barn.

På www.borger.dk kan du finde mere information om reglerne og beregne, hvor stor en boligsikring, du kan opnå.

Fremleje - når dit barn lejer et værelse ud

Nogle forældre vælger at købe en større lejlighed, fordi den giver mulighed for at fremleje et værelse. Den løsning kan have flere fordele, dels får barnet lidt mere socialt input fra en fremlejer, dels får forældrene er større lejlighed, som de måske selv ønsker at overtage en dag, når hus og have er blevet for meget at se til.

En måde at nedbringe sin husleje på er at udleje et eller flere værelser. Her gælder, at lejeindtægten ved fremleje er skattefri, hvis den inkl. forbrug er mindre end 2/3 af den leje, der betales til forældrene. Lejeindtægt ud over 2/3 bliver beskattet som personlig indkomst.

Hvis en del af lejligheden fremlejes, bør aftalen laves direkte mellem dit barn og den, der fremlejer et værelse. Dermed sikrer I - som forældre - at I kan opsige hele lejemålet på én gang.

Regneeksempel:

Husleje til forældrene 3.000 kr.
Forbrug (el, vand og varme 1.000 kr.
Faste lejeudgifter i alt 4.000 kr.
Indtægt ved fremleje 1.750 kr.
Indtægt (forbrug) 500 kr.
Indtægter inkl. forbrug 2.250 kr.
2/3 af lejeudgift ekskl. forbrug 2.000 kr.
Til beskatning i personlig indkomst 250 kr.


Kontakt din lokale ejendomsmægler, og hør mere om delevenlige forældrekøb.

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev