Menu

Nyt køkken i 2019? Holdbart, heavymetal og bæredygtigt

KØKKENTRENDS: Moden skifter i køkkenregionen - hjemmets mest populære rum. Men pas på med at sprælle for meget, hvis du vil ramme huskøbernes smag

9. januar 2019

Året er nyt, men én ting er ved det gamle. Ifølge ejendomsmæglerkæden home vil der sandsynligvis også i 2019 blive investeret store summer i nye køkkener.
”Friværdierne er vokset, og køkkenet er fortsat hjemmets absolut vigtigste rum – både før køberne og ejerne,” slår boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen fast.

Men hvad er det så for et køkken, du skal have i år, hvis du skal være med på moden?

Det har onlinemagasinet Houzz bedt tre eksperter give deres bud på. De er enige om, at trenden er fokus på miljø og bæredygtighed samt en stigende lyst til, at det nye køkken skal bringe varme og hygge ind i hjemmet.
Tendensen til at køkkenet mere og mere skal ligne et møbel og i højere grad ’blende ind’ med resten af boligen fortsætter, spår eksperterne.

”Godt håndværk sættes i fokus som en modtrend til ‘køb og smid væk’-kulturen, så man skal gå efter gode og holdbare materialer. Trenden går helt klart mod naturlige og bæredygtige materialer som træ og linoleum. Det trækker naturen med ind i boligen og tilfører en varme og hygge til rummet,” siger Helle Fyllgraf, marketingdirektør, JKE Design.

Hun fortæller videre:
“Linoleum på køkkenfronterne bliver det nye. Den matte og fløjlsbløde overflade kombineret med egenskaber som slidstærkt, holdbart og lyddæmpende effekt er optimal. Træ og naturmaterialer til køkkenskabe og skuffer kommer også til at fylde mere, og det samme er gældende for keramik og komposit til bordplader - det er holdbare, hygiejniske og praktiske materialer.”

Metaller rykker ind
2019 bliver også året, hvor ’heavy metal og marmor’ for alvor kommer til at præge køkken-moden, forudser Anita Barner Ibsen, der er marketingchef i Multiform: 
“Vi ser allerede flere varianter af forskellige metaller i bordplader og vaske samt som overflader til hele køkkenet, og der er meget mere på vej. Vi vil have den ægte vare, der patinerer smukt over tid - gerne med synlige svejsninger af fx en vask og et råt look på fronter i hele køkkenet. Det samme med marmor, som aldrig har været mere populært i køkkenet end netop nu.”

Der kommer også mere knald på farverne på køkkenerne igen i det nye år men ikke med pangfarver som rød og gul og turkis, der er ’yt’. I stedet er det de mørke naturfarver samt grågrønne og blå nuancer.

”Det giver en hygge, hjemlighed og personlighed til rummet, som de hvide upersonlige køkkener ikke kan give på samme måde,” siger Helle Fyllgraf.

Anna Grethe Jørgensen, marketing manager i Kvik, er enig: 
“Vi ser helt klart andre farver end hvid vinde indpas - matte og afdæmpede farver som mørk grå, mørk grøn og mørk blå. Sort vinder også frem, både som fronter på køkkener, men også som kontrastfarve til især egetræ.”

Det hvide køkken er dog ikke helt ’dødt’.
”Det hvide køkken vil dog primært fungere som kontrast i for eksempel en højskabsvæg, der er bygget ind i væggen,” spår Anita Barner Ibsen fra Multiform.

Til glemmebogen
Eksperterne peger også på køkkenmode, som vil se gå i glemmebogen i 2019.
“Plastik er vel det mest upopulære materiale verden over for tiden, og kunstige produkter som fx laminat er kraftigt på retur, da forbrugerne er meget bevidste om bæredygtighed, ægte materialer og kompromisløst håndværk.” understreger Anita Barner Ibsen fra Multiform. 

Højglans er også på vej ud, da trenden går mod matte overflader.

Moden skifter altså i køkkenregionerne, men opskriften på et klassisk køkken, der tiltaler de fleste – og skræmmer de færreste væk – har ifølge homes ejendomsmæglere ikke ændret sig.

”En ting er alle de nye tendenser, som køkkenfirmaerne ser på de store designmesser og tilbyder i deres sortiment, men de fleste boligkøbere kan stadig lide et enkelt køkken med grebsløse, hvide låger og en bordplade i sort eller i lakeret eg. Den tendens har vist sig svær at aflive,” slutter Henrik Hauthorn Jensen.

Foto: Multiform


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!