Menu

Gyldent år for sommerhusejere

Der har været sol over 2017 for dem med fritidshus. Også 2018 tegner lyst

19. december 2017

FREMDRIFT FOR FRITIDSHUSE: Selv om årets salg ikke er endeligt opgjort, ligger det fast: Sommerhusejerne har haft et gyldent år indtil nu. Måske ikke målt på solskinstimer men på en værdistigning af huset i sommerlandet.

Det nu kan måles i form af større salg og markante prisstigninger.

Siden april er sommerhuspriserne steget med 5,5 %. Det svarer til en årsstigning på 3,6 %, og dermed er prisvæksten for første gang siden 2013 på samme niveau som parcelhusene, viser en analyse fra Realkredit Danmark på basis af data fra ejendomsmæglerkæden home, Boligsiden og Finans Danmark.

Ser man på handelsaktiviteten, er den siden efteråret 2016 løbet stærkere. Udviklingen er fortsat i 2017.

Samtidig falder udbuddet af sommerhuse. Men der er også et stort lager at tage af. Siden april er udbuddet af sommerhuse til salg faldet med hele 6,4 pct.

Årsagen skal blandt andet findes i, at sommerhusmarkedet har fået tilført ekstra vitaminer af Folketinget i 2017.

Det er for det første blevet lettere at anvende sommerhuset som helårsbolig som pensionist, og for det andet blev den maksimale lånegrænse for realkreditlån til sommerhuse løftet pr. 1. maj til 75 % af sommerhusets værdi mod tidligere 60 %.

”Det sidste har låntagerne taget godt imod – i hvert fald vurderet ud fra, at der har været stor efterspørgsel efter de nye lånemuligheder. Ser vi således på vores egne udlånstal siden 1. maj, har cirka halvdelen af ny-udlånet til sommerhuse haft en belåningsgrad over 60 %,” siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig til finans.dk.

Salget af sommerhuse i Home ligger foreløbig knap 30 % foran sidste års salg.

”Der er handlet sommerhuse i et omfang, som vi ikke har set siden 2006, og det har fået smilene frem i sommerhusområderne,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Og meget tyder på at solen også vil skinne på sommerhusmarkedet i 2018. Realkredit Danmark forventer en prisvækst på sommerhuse omtrent på linje med parcelhuse i 2018 – dvs. 3-4 %.

Se hele analysen fra Realkredit Danmark her

Læs også - 'Vi er i gavehumør med sommerhuse'


Foto: Palle Skov

Bestil salgsvurdering

Udfyld dine kontaktoplysninger og info om boligen, du gerne vil have vurderet, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev