Ny boligskat åbner for muligheden for skatterabat til de hurtige

Hvor der ikke handles, der spildes

Derfor skal du handle bolig i 2023, fremfor at vente.

Lad os bare sige det lige ud: Hvor der ikke handles, der spildes. Venter du med at handle bolig med overtagelse i 2024, så spilder du muligheden for at modtage en skatterabat, når de nye boligskatteregler træder i kraft efter 31.12.2023.

De nye skatteregler siger nemlig, at alle der bor i (eller har overtaget) deres bolig pr. 31.12.2023, ikke må stige i boligskat, selvom boligskatten efter de nye 2024 regler skulle stige. Derfor kan der være store besparelser at hente, da du krone-for-krone vil få 2024-skattestigningen i rabat af SKAT, hvis du vel at mærke bor i eller overtager din bolig senest 31. december i 2023.

Derfor bør du handle og overtage bolig i 2023

Vi kan naturligvis ikke spå om fremtiden. Falder markedet i 2024? Stiger det? Stiger den samlede boligskat for den bolig du har i kikkerten? Eller falder den? Eller går det hele lige O.P.?

Det der dog ligger fast er, at hvis du ikke handler og overtager i 2023, så går du glip af den mulige skatterabat, hvis boligskatten stiger. Venter du derimod med at overtage din nye bolig til 2024, så er der intet at hente, og muligheden for rabat er forduftet.

Skulle skatten på din nye bolig i stedet falde, så kan du blot glæde dig over at det bliver billigere for dig at være boligejer.

Med andre ord, så giver det god mening at handle (med overtagelse) i 2023, da begge muligheder er åbne: En konstant boligskatterabat, hvis din boligskat stiger - eller en skattelettelse, hvis den falder. En krone brugt i 2023 kan altså være en krone sparet i 2024, hvis du vel at mærke når at handle i 2023.

Men husk: Det kræver at du har overtaget din bolig senest 31. december i år.

Lejligheder i større byer og boliger fra 10 mill. kr.

Som vi siger, så kan vi ikke spå om fremtiden, men vi kan nu alligevel prøve lidt.

De nye boligskatteregler er strikket sådan sammen, at den samlede boligskatteindtægt for staten ikke må stige ved overgangen fra 2023 til 2024. Det betyder dog stadig at nogle boliger vil stige i skat, mens andre vil falde.

Det forventes at lejligheder i større byer vil stige betydeligt i boligsskat fra 2024. Det samme gælder boliger med en værdi over 10 mill. kr.

Står du derfor overfor valget om du skal købe eller sælge en lejlighed i de større byer, eller en bolig med en ejendomsværdi på 10 mill. kr. eller derover, så bør du være ekstra opmærksom. For her forventes det, at skatten vil stige i 2024. Så skal du have noget ud af skatterabatten, så skal du altså nu du skal nå at handle med overtagelse inden udgangen af 2023.

Måske tænker du at det ikke gælder dig, da ejendomsvurderingen ikke ligger på 10 mill. kr. eller derover.

Her bør du også være ekstra opmærksom! For boligskatten kommer til at blive beregnet på baggrund af helt nye ejendomsvurderinger fra SKAT, og de kommer til at følge markedet (med et lille forsigtighedsprincip indbygget). Og da markedet i de senere år er steget markant, ja, så følger vurderingen med op.

 

Estimer din skat med Boligskatteberegneren

Langt de fleste har endnu ikke modtaget deres nye ejendomsvurdering, og kender derfor heller ikke deres boligskat for 2024. Og selv hvis du kender den nye ejendomsvurdering, kan det være svært at regne den nye 2024 boligskat ud.

Derfor har vi lavet en Boligskatteberegner til dig, som gerne vil have et lidt mere præcist billede af, hvad den samlede boligskat (og eventuelle rabat) bliver. Den er lavet specielt til dig, der overvejer at købe og overtage en ejerbolig inden 2024, så du kan opnå den mulige rabat.

Da Skatteforvaltningen ikke er færdige med at vurdere alle boliger, giver beregneren dig et foreløbigt estimat, baseret på de tal, der findes, og dem du eller din ejendomsmægler vurderer. Det kan med andre ord ikke sidestilles med den endelige vurdering fra Skatteforvaltningen. Men den er noget af det tætteste, du kommer derpå.

Gå til Boligskatteberegner

Du er velkommen til selv at beregne, eller kan du altid tage fat i os for hjælp.

God fornøjelse.

 

home Charlottenlund - Klampenborg
Arne Skafdrup A/S
Lindegårdsvej 10 A
2920 Charlottenlund
Tlf.: 39 64 59 00
charlottenlund@home.dk

Hvad er dit hjem værd?

Få svaret med en gratis og uforpligtende salgsvurdering.