Uddannelse får flest unge til at flytte hjemmefra

Undersøgelse: Mere end hver tredje ung, der flytter hjemmefra, flytter på grund af uddannelse. Lysten til at stå på egne ben trækker mest i de unge, der stadig bor hjemme. Og så er der lige kæresten…

17. august 2020

Næsten 95.000 har denne sommer søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse, og heldigvis er der oprettet ca. 5.000 nye studiepladser som følge af Covid-19.

Det giver ekstra gang i flytningerne omkring studiestart, viser en stor spørgeundersøgelse af de unges flyttevaner, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden home i år.

For her svarer 36 procent af de adspurgte unge, der allerede er flyttet hjemmefra, at de primært flyttede på grund af uddannelse. Dermed er uddannelse den årsag, som ’skubber flest unge ud af reden’, viser analysen fra home og YouGov.
”De fleste uddannelser ligger i de store byer, så mange unge i provinsen er helt naturligt nødt til at rykke teltpælene op for at få en uddannelse,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

”Når det er sagt, så viser vores undersøgelse også, at de unge har meget stor lyst til at stå på egne ben,” siger Henrik Hauthorn Jensen.
22 procent af de unge svarer, at det primært var lysten, der fik dem til at flytte.
Blandt de unge, der stadig bor hjemme, men overvejer at flytte hjemmefra inden for 12 måneder, er fordelingen anderledes.
Her er det lysten til at stå på egne ben, der trækker mest - i hele 40 procent af de unge - mens 31 procent svarer, at det er uddannelse, de regner med at flytte efter.

Kærester og skænderi
Både blandt de unge, som stadig bor hjemme, og dem der er flyttet, kommer ønsket om at flytte sammen med kæresten ind som tredje mest populære flytteårsag. Med henholdsvis 13 og 19 procent af de unge.
Skænderier, sygdom og andre problemer i hjemmet har fået 8 procent til at finde sig et nyt hjem, mens det er 4 procent blandt de unge, der bor hjemme, men overvejer at flytte, som angiver problemer i hjemmet som primære årsag til, at de er på vej væk.

YouGov har på vegne af home spurgt 1.064 unge i alderen 18-25 år om at flytte hjemmefra. I snit er danske unge ca. 21 år, når de flytter hjemmefra, oplyser Danmarks Statistik.

Foto: Palle Skov

Læs også:

Forældre vil altid købe lejligheder til de unge

Se Danmarks bedste studiebyer

Forældrekøb kvikkede op i 2019


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!