home Køberbarometer 2. kvartal 2019

Unge som gamle skruer op for boligplanerne, viser ny YouGov-måling for Home blandt 2000 danskere – og især interessen for sommerhus vokser yderligere. De yngste har flest købsplaner

24. april 2019

Vinteren og det tidlige forår har været overraskende travl på boligmarkedet, og det kvartalsvise køberbarometer fra YouGov og Home peger på, at den store interesse for boligkøb fortsætter ind i foråret og sommeren.

Hele 15 % af danskerne svarer nemlig i den repræsentative måling blandt 2000 personer, at de har boligkøbsplaner det næste halve år. For et år siden var det kun 12 % af danskerne.

Sommerhusene er mere efterspurgte

Det er i høj grad sommerhusene, der får køberbarometeret til at stige i år. Der er tre gange så mange danskere, der planlægger at købe sommerhus det næste halve år. Interessen er steget fra 1 % i 2. kvt. 2018 til 3 % ved indgangen til april i år.

Den store interesse for sommerhus er set fra årets start, og marts 2019 var home-kædens bedste marts for sommerhussalg siden 2007.

Også køb af ’anden type bolig’ er steget fra 1 % til 2 %, og det dækker sandsynligvis over en stor interesse for andelsboliger.

Interessen for køb på helårshus og ejerlejlighed holder sig på samme niveau som sidste år med henholdsvis 6 % og 5 % af danskerne.

”Vi har også haft flere fremvisninger af huse, lejligheder og især sommerhuse i årets start*. Køberbarometeret tyder på, at boligkøberne vil være godt aktive i foråret og henover sommeren, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Lys over lejlighedsmarkedet

Køberbarometeret kaster nyt lys over lejlighedsmarkedet, der har mistet fart de seneste år, og svarene viser, at interessen for lejlighedskøb holder sig på et stabilt leje

”Der er godt nok solgt færre lejligheder end i starten af 2018, men lejlighedskøberne svarer ifølge barometeret, at de ikke har skruet ned for købsplanerne, og det er et positivt signal. Køberne har fået mere at vælge imellem, og sælgerne er villige til at forhandle mere om tingene. Det kan skubbe til handlerne de kommende måneder, ” siger Michael Dalsager.

Ifølge home er den seneste tids rentefald og megen omtale i medierne noget, der bemærkes af køberne og boligejere generelt.

”Det er ekstremt billigt at låne til bolig, uanset om det er med kort eller lang rente. Det har køberne i den grad fanget, ” siger Michael Dalsager.

Køberbarometeret fra YouGov og home dækker over køberplaner i forskellige grader. 58 % svarer, at de allerede aktivt søger eks. på nettet, mens 42 % siger, at de ikke er aktivt boligsøgende endnu.

*Fremvisningsindeks for marts fra home og Danske Bank

Fakta: Boligkøberbarometer 2. kvartal april 2019

  • 15 % vil købe bolig det næste halve år, heraf 6 % hus/rækkehus, 5 % lejlighed, 3 % sommerhus/fritidsbolig, 2 % anden type bolig, 85 % siger nej til boligkøb.

  • Tallet summerer til 16 % fordi mellem 1-2 % svarer, at de har planer om at købe flere forskellige boliger.

  • Der er fremgang i interessen blandt købere i alle aldersgrupper – med undtagelse af folk i 50’erne, der holder status quo på 10 % i forhold til samme tid sidste år.

  • Det er de unge under 30, der har flest boligkøbsplaner. Hele 30 % i aldersgruppen svarer, at de vil købe bolig i løbet af et halvt år - det var omtrent det samme, 28 %, som sidste år. 61 % af dem er allerede aktivt boligsøgende.

  • Folk i 30'erne har næstflest med købsplaner, 21 % mod 17 % for et år siden.

  • I 40’erne ses den største fremgang, hvor 5 %-point flere har boligplaner end for et år siden. 13 % svarer nu, at de vil købe bolig mod 8 % for et år siden

  • Det tynder ud i købsplanerne, jo ældre folk bliver. Kun 5 % af dem over 60 år er eller skal på boligjagt. Det var 3 % for et år siden.

Kilde: home Køberbarometer, YouGov for home, april 2019

Se flere køberbarometre fra home her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!