home Køberbarometer 1. kvartal

Kvinderne holder sig tilbage med boligkøbsplaner

15. januar 2018

home Køberbarometer januar til juni 2018: Mindre mod på boligkøb op til nytår, men ny optimisme i januar – 65 % med købsplaner er allerede aktivt søgende

Cirka 12 % af danskerne har planer om at købe en bolig i løbet af det næste halve år. Det viser home Køberbarometer udarbejdet af analyseinstituttet YouGov for home ved udgangen af 2017. Heraf svarer 65 % i undersøgelsen, at de allerede er aktivt boligsøgende, mens 35 % siger, at de ikke er begyndt at søge aktivt endnu.

Der er dog stor forskel på kvinder og mænds mod på at købe bolig i det nye år, viser den repræsentative spørgeundersøgelse, hvor over 2.000 danskere er blevet spurgt, om de har planer om boligkøb i løbet af det næste halve år.

Mens hele 16 % af den mandlige befolkning svarer i undersøgelsen, at de har planer om at købe hus, lejlighed, sommerhus eller anden bolig de næste seks måneder, er det til sammenligning kun 8 % af kvinderne, der har boligkøbsplaner.

Undersøgelsen er gennemført i december, men YouGov har også undersøgt for home, om der er forskel på købsinteressen før og efter jul/nytår. Undersøgelsen er derfor gentaget blandt 2.000 nye respondenter i januar.

Der er ingen signifikant forskel i købsinteressen, og så kan der alligevel spores en mere positiv stemning. 13 % svarer nu ja mod 12 % i december. Det lille nøk frem (med decimal er det på 1,3 %-point) kommer sig af, at der nu er 11 % kvinder, der siger ’ja’ til boligkøb, mens mændenes interesse er konstant på 16 %, viser home Køberbarometer.

Ny luft efter årsskiftet
”Det er helt normalt, at boligoptimismen stiger, når jul og nytår er overstået, og det ser ud til, at det er kvinderne, der har fået noget mere luft til boligkøb efter årsskiftet, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home, og fremhæver, at boligsøgningen på home.dk typisk også er større i januar sammenlignet med slutningen af året, og at interessen normalt er støt voksende de kommende måneder, blandt andet fordi udbuddet af nye boliger til salg stiger markant.

Det gælder for alle boligtyper, at købsplanerne er mere udtalt hos mændene. Det kommer dog kraftigst til udtryk for lejlighederne, hvor kun 2 % kvinder men 7 % mænd svarer, at de har planer om at købe, oplyser home og YouGov.

Mads Ellegaard oplyser, at interessen for at købe bolig ved indgangen til 2018 svarer nogenlunde til resultaterne for tidligere udgaver af home Køberbarometer, der udsendes hvert kvartal. Både ved udgangen af 1. og 2. kvartal sidste år svarede ca. 13 % af danskerne, at de havde planer om at købe bolig inden for det næste halve år, mens det ved udgangen af 3. kvartal var flere – ca. 16 %.

Ifølge home er det ikke alle, der siger i undersøgelsen, at de har boligplaner, der ender med at købe bolig det næste halve år.

Undersøgelsen kan anses som en pejling af danskernes interesse for boligkøb, men besvarelserne giver intet indblik i, hvor seriøse og fremskredne planerne er og dækker altså over boligplaner i forskellige stadier.

”Men det er altså næsten 2 ud af 3 af danskerne med købsplaner, der siger, at de allerede er aktivt søgende efter bolig, ” siger Mads Ellegaard.

FAKTA: home Køberbarometer for januar til juni 2018 viser, at:

  • 6 % har planer om køb af villa/rækkehus i løbet af det næste halve år.
  • 5 % overvejer køb af lejlighed.
  • 2 % overvejer køb af fritidsbolig.
  • 1 % svarer anden type bolig (fx andelsbolig)
  • Barometeret er på landsplan faldet siden for tre måneder siden 

Note: Tallene er afrundede og nogle danskere overvejer køb af mere end én bolig, derfor summerer tallet til 14 %

Kilde: YouGov for home, undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 2011 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i uge 50-51 2017.

FAKTA: Metodebeskrivelse

Interviewperiode & dataindsamlingsmetode:

Undersøgelsen er gennemført i perioden 13. - 18. december 2017 samt gentaget i perioden 2. - 10. januar 2018 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet.

Målgruppe:
Undersøgelsen er gennemført blandt danskere i alderen 18+ år.
Der er udsendt invitationer via e-mail til personer, der opfylder disse krav i YouGov Panelet. 
Data er indsamlet så det udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning med udgangspunkt i målgruppen.

Vejning af data og materialets sammensætning:
Data er vejet på dimensionerne køn, alder og geografi på baggrund af et ideal fra Danmarks Statistik, således at resultaterne er repræsentative for befolkningen i relation til ovenstående målgruppe.

Offentliggørelse – af resultater:
Ved enhver offentliggørelse af undersøgelsens resultater skal YouGov og home angives tydeligt som kilde.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!