Menu

home Husprisindeks maj 2018

Huspriserne faldt i maj for anden måned i træk

14. juni 2018

Resumé:
Huspriserne faldt i maj

  • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan faldt med 0,3 procent fra april til maj (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Prisfaldet fra måneden før ser dermed ud til at være fortsat i maj. Sammenlignet med maj 2017 lå huspriserne 0,7 procent højere.
  • I forhold til toppen i december 2006 lå huspriserne i maj 4,0 procent lavere.
  • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i maj 2.050.000 kr.
  • De reale huspriser, der måler, hvor meget huspriserne vokser i forhold til forbrugerpriserne generelt, faldt med 0,5 procent fra april til maj – når man måler prisudviklingen som et sæsonkorrigeret tremåneders glidende gennemsnit. De reale huspriser er stadig 18,8 procent lavere, end da de toppede før finanskrisen.

Kommentar til Home prisindeks for maj (Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker, home):

Husmarked ramt af ’hedeslag’ i maj

”Mange bliver dovne og dvaske, når det er meget varmt. Måske skete det for huspriserne i maj. De faldt lidt fra april til maj, og det ligger godt i tråd med, at handelsaktiviteten var ca. 1 % lavere i maj end samme måned sidste år.

I årets første fem måneder er salget af huse dog ca. 4 % foran sidste år, så hussalget holder 'kurs og fart', ser det ud til, lige som mange fremvisninger i maj lover godt for de næste par måneders salg.

Det er anden måned i træk med fald i kvadratmeterprisen på huse. En årsag kan være, at der er en stigende andel af hussalg i landkommunerne med lavere kvadratmeterpriser. Det trækker lidt ned i gennemsnittet.

Til gengæld trodser lejlighederne nærmest markedets 'logik'. I forhold til sidste år ligger salget af lejligheder både i maj og for årets fem første måneder ca. 8 % lavere. Ikke desto mindre steg kvadratmeterpriserne på lejligheder igen i maj.

En forklaring kan være, at køberne især går efter de mindre lejligheder, som de har råd til at købe efter de nye stramme kreditvurderingsregler, og de mindre lejligheder har typisk en højere kvadratmeterpriser, da de første ’basiskvadratmeter’ i en bolig er de dyreste. Det kan være med til at trække gennemsnittet op," siger Henrik Hauthorn Jensen, home.

Se hele homes Husprisindeks for maj 2018 her (PDF)

Se også homes Ejerlejlighedsprisindeks for maj 2018 her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!