home Fremvisningsindeks juni 2018

Flere fremvisninger af huse i juni. Igen færre købere på trapperne til lejlighederne

12. juli 2018

Tendens: Juni var tredje måned i træk med flere fremvisninger på huse - for ejerlejlighedernes vedkommende var det sjette måned i træk med færre eller uændret antal interesserede købere på trapperne, viser homes Fremvisningsindeks, der udsendes i samarbejde med Danske Bank.

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste huse steg 4,3 % fra maj til juni (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. 
  • Fremvisninger af ejerlejligheder faldt 0,8 % i samme periode.
  • I forhold til for tre måneder siden er der også tale om en stigende tendens for huse og en faldende tendens for lejligheder. Antallet af fremvisninger af huse er steget 4,9 %, mens de er faldet 1,4 % på lejligheder siden dengang.
  • Over det seneste år er antallet af husfremvisninger steget med 6,7 %, mens fremvisninger af ejerlejligheder er faldet med 1,0 %.
  • Interessen for at se på bolig ligger fortsat på et højt niveau historisk set.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som normalt er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremviste huse 4,3 % fra maj til juni (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Målt på samme vis faldt antallet af fremviste lejligheder 0,8 % i juni. I forhold til for tre måneder siden er der tale om en stigende tendens for huse og en faldende tendens for lejligheder.

Antallet af fremvisninger af huse er steget 4,9 %, mens fremvisninger af lejligheder er faldet 1,4 % siden dengang. Sammenlignet med for et år siden lå antallet af fremviste huse fortsat højere i juni.

Antallet er således steget med 6,7 % i forhold til for et år siden, mens antallet af fremviste lejligheder er faldet med 1,0 %. Set i et historisk perspektiv ligger interessen for at se på ny bolig fortsat på et højt niveau.

Sommerhuse er ikke med i home Fremvisningsindeks.

Kommentar fra home, Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent:

Tredje måned i træk med flere fremvisninger på huse

”Der er optur for salget af huse – også de næste par måneder ser det ud til.

Salget satte rekord i maj, og vores nyeste tal for fremvisningerne viser, at køberne fortsat flokkes om husene til salg.

Juni er tredje måned i træk med et stigende antal fremvisninger, og det lover godt for salget af huse de næste par måneder, da vi ser en meget tæt sammenhæng mellem fremvisninger og salg med en-to måneders forskydning.

Vores indtryk er, at det især er i byer med 40-100.000 indbyggere, hvor priserne ikke er steget så meget som i de største byer, at der er damp på kedlerne og stor vækst i interessen for at købe hus.

Det stigende antal fremvisninger af huse hænger også sammen med, at udbuddet er stigende til trods for stort salg, så køberne har mere at vælge imellem og ikke mindst flere nyheder.

For ejerlejlighedernes vedkommende var juni den sjette måned i træk med færre eller uændret antal interesserede købere på trapperne. Selv om udbuddet af lejligheder til salg faktisk er øget ret markant på det seneste.

Så det er ikke mangel på boliger, der holder køberne tilbage. Når de alligevel er tilbageholdende med at tage på fremvisninger, kan det meget vel skyldes, at priserne er steget betydeligt, så færre købere føler de kan matche udbudsprisen, samt at køberne efter de nye retningslinjer skal klare sig igennem nåleøjet i en skrappere kreditvurdering.

Antallet af lejlighedsfremvisninger er historisk set fortsat højt – interessen har bare været endnu større tidligere.”

FAKTA: Om homes fremvisningsindeks
Fremvisningerne for huse og ejerlejligheder har historisk set været gode, ledende indikatorer for udviklingen i handelsaktiviteten, idet der er en vis forsinkelse, fra folk begynder deres boligjagt, til de rent faktisk køber en bolig. Denne forsinkelse er typisk på et par måneder. En stigning i antallet af fremvisninger på 1 % betyder således typisk en stigning i antallet af handler på 1 % en til to måneder efter.

Udviklingen i antallet af fremviste lejligheder har dog været delvis afkoblet fra udviklingen i antallet af faktiske handler gennem nogen tid. Der går færre fremvisninger på et salg. En udvikling der formentlig skal ses i lyset af, hvor hurtigt det har gået på ejerlejlighedsmarkedet.

Med homes fremvisningsindeks får man et godt indtryk af den aktuelle temperatur på boligmarkedet, da fremvisningsindekset indikerer, om boligsalget vil være stigende eller faldende i de kommende måneder. Det er relevant, da boligefterspørgslen er væsentlig for prisdannelsen på boligmarkedet på kort sigt.

Hvis der er større efterspørgsel på boliger, så presser det alt andet lige priserne op. Yderligere har fremvisningsindekset den fordel, at antallet af fremvisninger hurtigt kan opgøres, mens registreringen af det faktiske salg tager lidt længere tid.

Kilde: Danske Bank/home

Se hele homes Fremvisningsindeks juni 2018 her (PDF)

Se alle homes Fremvisningsindeks her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!