Christian Høgh er stadig en høg til bolighandler

Den 70-årige ejendomsmægler Christian Høgh sælger ejendomme i drømmebyen Grenaa på 30. år, men pensionistlivet er ikke lige rundt om hjørnet

24. marts 2022

Midt i Grenaa ligger den lille home-forretning, hvor den erfarne Christian Høgh, i daglig tale ”Senior”, holder til. I 1969 startede han sin finansielle karriere, da han blev uddannet bankelev. Lysten til at snakke med flere mennesker fik ham til at uddanne sig til ejendomsmægler, og han startede derfor op som selvstændig bolig/erhvervsmægler i 1993.

I foråret 2017 begyndte Christian at arbejde i home Grenaa ved indehaveren Sofie Vogt – som udover at være hans chef også er hans datter.

De to kolleger og ikke mindst familiemedlemmer arbejder sammen, men de bor også så tæt på hinanden, at de kan vinke til hinanden.

- Vi bor skråt over for hinanden. Mine børnebørn kommer tit på besøg, og vi spiser jævnligt sammen. Vi er gode til at adskille arbejde og privatliv, så når vi er hjemme, så er vi familie, ikke kolleger, fortæller Christian.

Et livsbekræftende job

Siden 1993 har Christian været vild med jobbet som ejendomsmægler.

- For mig er det livsbekræftende at komme ud og møde forskellige mennesker. Og så synes jeg, at det er enormt spændende at få to parter til at blive enige, når man skal have en købsaftale i hus, lyder det fra den erfarne mægler.

Tidligere på året rundede Christian 70 år. Selvom han med god samvittighed kan stoppe og læne sig tilbage med en god biografi om erhvervslivet, som han elsker, har han ikke tænkt sig at stoppe lige forløbeligt.

- Lige nu ved jeg ikke, hvor længe jeg vil fortsætte. Enten bliver det mit helbred, der bliver en stopklods, eller når min chef ikke vil se mig længere, fortæller Christian og fortsætter:
- Min kone ”Dutter” og min datter og chef Sofie er enige om, at det er godt for mig, at jeg kommer ud og laver lidt, fortæller Christian grinende.

Det er ikke kun ”Dutter” og Sofie, der er glade for, at Christian stadig arbejder. Josefine Grønvaldt, der for nylig er blevet uddannet ejendomsmægler i forretningen, sætter stor pris på hans erfaring.

- Jeg har lært en masse af Christian om lån og finansiering, som vi ikke lærer på skolebænken længere. Og så selvfølgelig tips og tricks, der kræver erfaring. Omvendt hjælper jeg Christian med det digitale, hvor jeg er noget mere på hjemmebane, fortæller Josefine Grønvaldt, der også kaldes ”Junior”.

Junior og senior går altså godt i spænd.

Far og datter eller ”tyende” og boss?

Den 1. april er det fem år siden, at Christian satte sig bag skrivebordet i home Grenaa og måtte indordne sig efter, at bossen var hans datter.

- Jeg har accepteret, at jeg er ”tyende”, og Sofie er bossen, fortæller Christian og fortsætter:
- Jeg havde for mange år siden en chef, der havde et godt mantra. Hvis han gav en ordre, og jeg følte, at det kunne gøres på en anden måde, så havde jeg et enkelt argument til at overbevise ham. Hvis argumentet ikke duede, så måtte jeg klappe pænt i, fortæller Christian grinende.

Det samme mantra bruger far og datter nu i forretningen, og samarbejdet går gnidningsløst – både hvis man spørger Christian og Sofie, men også kollegaen Josefine Grønvaldt.

- Deres forhold bidrager kun positivt til stemningen i forretningen. De er ikke som hund og kat, så det er nemt at arbejde sammen med dem – særligt fordi, de deler samme passion, lyder det fra hende.

Grenaa er MIN by

Privat har Christian boet i Grenaa siden 1988. Han er født og opvokset på Djursland, men havde et kort pitstop i Ikast. Han fandt dog hurtigt ud af, at Grenaa var byen for ham.

- Det passede ikke mit sind at bo i Ikast – Grenaa er MIN by. Jeg er vild med området og finder det beroligende at bo tæt på vand. Selvom jeg ikke kan sælge mange huse til rødspætterne i Kattegat, nyder jeg at have vand tæt på, lyder det fra Christian.

Udover at nyde Grenaas smukke natur bruger han også sin fritid i den lokale Lions Klub, hvor han næste år skal være præsident i Grenaa-afdelingen.

- Lions giver mig et godt kammeratskab, og samtidig kan jeg være med til at samle penge sammen til gode formål, fortæller Christian stolt.

Hvor længe naturen i Grenaa, den lokale Lions Klub og erhvervsbiografier skal konkurrere med tiden som ejendomsmægler, ved han ikke. Selv om det ikke er en fuldtidsstilling, han har, nyder han stadig at kunne hjælpe beboerne på Djursland videre i deres boligliv.

Foto: home

Læs også: 

Drøm: home Vejen - nu et familieforetagende

Jan Frendrup fejrer 20 år i den home-røde trøje

home-indehaver og mor til to i Grenaa: ”Vi skal inspirere pigerne”


/ Bestil salgsvurdering
Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Venlig hilsen
home

{{vm.successTexts.shopName}}

{{vm.successTexts.shopAddress}}

{{vm.successTexts.shopZip}} {{vm.successTexts.shopCity}}

Tlf.: {{vm.successTexts.shopPhone}}

{{vm.successTexts.brokerName}} {{vm.successTexts.brokerName}}
{{vm.successTexts.brokerTitle}}

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek
Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 1 til 2 gange om måneden.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!