Menu

Køb af sommerhus

Ved sommerhuskøb - home giver dig overblikket

Der kan være flere årsager til, at folk vælger at købe et sommerhus:

 • Ønske om at gøre sommerhuset til primær bolig, når man skal pensioneres
 • Ønske om at have et sted at slappe af - langt væk fra de huslige gøremål
 • Ønske om at have en alternativ opsparing/pensionsordning
 • Ønske om at udleje sommerhuset og tjene på det

Sommerhus som helårsbolig

Det er blevet nemmere for pensionister at bo helårs i sommerhuset - og sommerhus-sæsonen er udvidet med to måneder for alle. Folketinget har opfrisket planloven til gavn for både sommerhusejere og –købere. Den ny planlov gør det muligt for pensionister at bo i sommerhus efter kun et år som ejer mod otte år tidligere.

Sæsonen udvides Et plus mere ved Folketingets ændringer er større mulighed for udlejning og brug af sommerhuset i ydersæsonen. Sæsonen bliver forlænget med en hel måned i hver ende, og det betyder, at fritidshusene kan udlejes i 34 uger frem for 26 uger.

FAKTA: Hvem må bo i sommerhus HELE året? Du må bo i dit sommerhus i et sommerhusområde hele året, hvis du har ejet huset i 1 år og derudover tilhører en af disse grupper: 

 • Det er blevet nemmere for pensionister at bo helårs i sommerhuset - og sommerhus-sæsonen er udvidet med to måneder for alle. Folketinget har opfrisket planloven til gavn for både sommerhusejere og –købere. Den ny planlov gør det muligt for pensionister at bo i sommerhus efter kun et år som ejer mod otte år tidligere.
 • Uanset hvad baggrunden er, så er der mange fordele ved at have et sommerhus, bl.a. den friske luft og den flotte natur, som kendetegner de fleste sommerhusområder i landet.
 • Er berettiget til at modtage folkepension (typisk fra 65 år)
 • Er pensionsmodtager, der er fyldt 60 år.
 • Er førtidspensionist.
 • Er efterlønsmodtager.
 • Modtager fleksydelse.

Må udlændinge købe sommerhus i Danmark?

Hovedreglen er, at vi har en særaftale med EU, der betyder at tyskere, nordmænd og andre ikke købe sommerhuse i DK.. Der er dog en undtagelse, hvis du har en naturlig familiemæssig tilknytning til Danmark. Så kan du søge dispensation i Justitsministeriet. Det er der en del nordmænd, der har valgt at gøre, fordi de har en tilknytning, og fordi priserne på sommerhuse i Norge er væsentlig højere end i Danmark. Køb sommerhus sammen med dine venner

Kontakt din lokale home-mægler, og hør mere om sommerhuskøb.

Nyd jordbær, strand og afslapning med dine venner og familie. Køb et sommerhus sammen

Læs om delekøb her

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev