Menu

Køb af sommerhus

Ved sommerhuskøb skal du huske reglerne omkring brug af sommerhus som helårsbolig og gode råd om udlejning af dit sommerhus. home giver dig overblikket her

Med den lange kyststrækning rundt om Danmark, har vi en helt unik natur og beliggenhed for mange sommerhusområder. Mange steder ser vi en del nordmænd og tyskere - også udenfor sæson. Det giver gode betingelser, hvis du ønsker at leje dit fritidshus ud.

Der kan være flere årsager til, at folk vælger at købe et sommerhus:

  • Ønske om at gøre sommerhuset til primær bolig, når man skal pensioneres
  • Ønske om at have et sted at slappe af - langt væk fra de huslige gøremål
  • Ønske om at have en alternativ opsparing/pensionsordning
  • Ønske om at udleje sommerhuset og tjene på det

Uanset hvad baggrunden er, så er der mange fordele ved at have et sommerhus, bl.a. den friske luft og den flotte natur, som kendetegner de fleste sommerhusområder i landet.

Må udlændinge købe sommerhus i Danmark?

Hovedreglen er, at vi har en særaftale med EU, der betyder at tyskere, nordmænd og andre ikke kan komme og købe vores sommerhuse. Der er dog en undtagelse, hvis du har en naturlig familiemæssig tilknytning til Danmark. Så kan du søge dispensation i Justitsministeriet. Det er der en del nordmænd, der har valgt at gøre, fordi de har en tilknytning, og fordi priserne på sommerhuse i Norge er væsentlig højere end i Danmark.

Køb sommerhus sammen med dine venner

Mange kan godt se idéen i at dele fornøjelsen - og udgiften - med gode venner eller familie, der også ønsker at købe et sommerhus. Så hvorfor ikke få et dejligt fristed til en tredjedel eller fjerdedel af udgiften, hvis du alligevel ikke har tid til at bruge huset hele året?

Vi inspirerer gerne med svar på de helt praktiske ting omkring købet:

  • Hvordan køber vi huset sammen?
  • Hvordan fordeler man ferie og weekender?
  • Hvad med husorden?
  • Hvad med økonomien?

Kontakt din lokale home-mægler, og hør mere.

 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev