Menu

Køb af sommerhus

Ved sommerhuskøb skal du huske reglerne omkring brug af sommerhus som helårsbolig og gode råd om udlejning af dit sommerhus. home giver dig overblikket her

Med den lange kyststrækning rundt om Danmark, har vi en helt unik natur og beliggenhed for mange sommerhusområder. Mange steder ser vi en del nordmænd og tyskere - også udenfor sæson. Det giver gode betingelser, hvis du ønsker at leje dit fritidshus ud.

Der kan være flere årsager til, at folk vælger at købe et sommerhus:

  • Ønske om at gøre sommerhuset til primær bolig, når man skal pensioneres
  • Ønske om at have et sted at slappe af - langt væk fra de huslige gøremål
  • Ønske om at have en alternativ opsparing/pensionsordning
  • Ønske om at udleje sommerhuset og tjene på det

Uanset hvad baggrunden er, så er der mange fordele ved at have et sommerhus, bl.a. den friske luft og den flotte natur, som kendetegner de fleste sommerhusområder i landet.

Må udlændinge købe sommerhus i Danmark?

Hovedreglen er, at vi har en særaftale med EU, der betyder at tyskere, nordmænd og andre ikke kan komme og købe vores sommerhuse. Der er dog en undtagelse, hvis du har en naturlig familiemæssig tilknytning til Danmark. Så kan du søge dispensation i Justitsministeriet. Det er der en del nordmænd, der har valgt at gøre, fordi de har en tilknytning, og fordi priserne på sommerhuse i Norge er væsentlig højere end i Danmark.

Køb sommerhus sammen med dine venner

Mange kan godt se idéen i at dele fornøjelsen - og udgiften - med gode venner eller familie, der også ønsker at købe et sommerhus. Så hvorfor ikke få et dejligt fristed til en tredjedel eller fjerdedel af udgiften, hvis du alligevel ikke har tid til at bruge huset hele året?

Vi inspirerer gerne med svar på de helt praktiske ting omkring købet:

  • Hvordan køber vi huset sammen?
  • Hvordan fordeler man ferie og weekender?
  • Hvad med husorden?
  • Hvad med økonomien?

Kontakt din lokale home-mægler, og hør mere.

 

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev