Menu

Forældrekøb - studiebolig til dit barn

Overvejer du at blive "verdens sødeste bolighaj"? Så finder du inspiration og hjælp her.

Hvad er forældrekøb?

Forældrekøb er, når forældre køber en lejlighed, et rækkehus eller en anden bolig, som de lejer ud til deres barn, fx hvis de skal studere. Naturligvis er det ofte forældre, der står bag købet, men der er intet krav om familierelationer. Det kan lige så godt være bedsteforældre, en onkel eller tante, en kollega osv.

Det kan også være, når de voksne børn køber en lejlighed, som de lejer ud til deres mor eller far. Det kaldes i daglig tale for "omvendt forældrekøb".

Hvorfor forældrekøb?

I dag er det ofte forældrenes argument, at de vil sikre deres barn et trygt og praktisk hjem under og efter studierne. For mange unge kan det - uden de rette kontakter - være både svært at komme ind og dyrt at bo til leje i de større byer.Det kan også være, når de voksne børn køber en lejlighed, som de lejer ud til deres mor eller far. Det kaldes i daglig tale for "omvendt forældrekøb".

Hvis man alligevel er heldig, så er det sjældent et loftsværelse med fælles toilet og tekøkken, man går og drømmer om. Eller et kælderværelse i en villa i forstaden. Unge i dag vil bo centralt i forhold til by og studierne, og de vil bo godt.

I forhold til at leje en bolig i forbindelse med studierne, kan det ofte bedre betale sig at foretage et forældrekøb. Det skyldes den nuværende meget lave rente og attraktive boligpriser. Gør jer selv den tjeneste at få beregnet, hvad det vil koste at eje fremfor at leje en lejlighed til barnet.

Kort fortalt er forældrekøb:

  1. Forældrene køber en lejlighed
  2. Forældrene udlejer denne lejlighed til deres barn
  3. Forældrene får en skattefordel

Hvad koster forældrekøb?

Der er nogle skattemæssige fordele, som gør det attraktivt at investere i et forældrekøb. Det kan du læse mere om under menupunktet, 'hvad koster forældrekøb?'

Mere information

forældrekøb.home.dk kan du læse og se et par korte videoer om, hvorfor mange forældre vælger at benytte sig af forældrekøb, når børnene skal flytte hjemmefra. Læs også den aktuelle Forældrekøbsavis.”

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev