Sommerhuskøberne er klar til køb!

Er du klar til at sælge?

Mange sommerhuse sælges om vinteren og i det tidligste forår, viser opgørelse

Mange har den opfattelse, at salget af sommerhuse går i vinterhi, så snart sommeren er forbi.

Men sådan forholder det sig slet ikke i virkeligheden, viser en stor opgørelse, som home har lavet på baggrund af data fra Boligsiden med næsten 80.000 sommerhushandler fra 2015 til og med 2022.

Hver 5. sommerhus sælges først på året
Kun i december går sommerhussalget lidt i vinterhi, men der sælges stadig sommerhuse, og allerede når den sidste nytårsraket er fyret af et par dage ind i januar, vender interessen for sommerhuskøb tilbage.

Det er faktisk 21 % af sommerhusene, der sælges i løbet af årets første tre måneder, viser homes opgørelse.

Mere end hver 5. sommerhus finder således en ny ejer i løbet af januar, februar og marts, og faktisk sælges der lidt flere sommerhuse i årets første tre måneder end i de tre sidste.

Sommerhusejerne styrer markedet
I virkeligheden er det i høj grad sommerhusejere med salgsplaner, der styrer markedet, for køberne er faktisk klar hele året og slår til, når der kommer ’friske forsyninger’ til markedet i form af flere sommerhuse til salg.

Derfor kan det være en god idé at sætte til salg først på året, så du er på markedet med dit sommerhus, når køberne er vågnet op til dåd – og inden alle de andre sommerhusejere med salgsplaner sætter til salg op til påske.

De fleste sommerhuskøbere vil nemlig gerne have en ’fuld’ sæson i deres nye sommerhus - fra første forårssolstrejf - så mange af dem er sådan set klar, hvis det rigtige hus er der.

Er du ’tidligt ude’ med dit sommerhussalg, har du lidt bedre plads at spille på og mere synlighed til sit sommerhus, inden udbuddet typisk vokser i april og maj.

Hvis du overvejer at sælge dit sommerhus, så kontakt din lokale home ejendomsmægler - eller bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering.

 

FAKTA: Andel af sommerhushandler pr. kvartal, 2015-2022

Kvartal

Uger

Gns. 2015-2022

Andel i %

Q1

Uge 01-13

2.094

21,0 %

Q2

Uge 14-26

3.226

32,3 %

Q3

Uge 27-39

2.727

27,3 %

Q4

Uge 40-52

1.931

19,4 %

 

 

9.978

100 %

*Kilde: Tal fra Boligsiden/Beregning: home - gennemsnitlige salg af sommerhuse i perioden 2015-2022.

Hvad er dit sommerhus værd?

Få svaret med en gratis og uforpligtende salgsvurdering

Kontakt os

Din lokale home ejendomsmægler er klar til at hjælpe dig

Søg ejendomsmægler