Så mange vil købe bolig inden sommerferien

’Normalisering’ - Køberne bevarer interessen for at handle bolig, viser barometer

23. januar 2024

Efter en afslutning på 2023, hvor især mange lejlighedskøbere i København var på banen for at sikre sig en skatterabat inden nye skatteregler trådte i kraft ved årsskiftet, så er interessen for at købe bolig tilbage på ’normalen’.

Det viser homes Køberbarometer, som analysevirksomheden YouGov udarbejder for os i home hvert kvartal.

De over 2.000 besvarelser viser, at ved indgangen til 2024 er det ca. 15 % af danskerne, der har planer om at købe en bolig i løbet af det næste halve år.

Det er ganske vist en nedgang fra starten af 4. kvartal i 2023, hvor det var ca. 17 %, der fortalte, de havde planer om boligkøb.

  • ”Det ser ud til, vi er tilbage på ’normalen’ for årstiden, og det var forventeligt, efter at der i efteråret opstod en lettere hektisk stemning i markedet på grund af de nye skatteregler – dog primært i Hovedstaden, hvor især de dyrere lejligheder stod til at stige i skat,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

De 15 % af danskerne, der har planer om at købe bolig det næste halve års tid, er lidt højere end interessen for et år siden og også højere end gennemsnittet for alle kvartalsmålinger i homes og YouGovs køberbarometer siden april 2017, der ligger på 14 %.

Her er det hele ca. 59.000 besvarelser fra danskerne, der ligger bag.

  • ”Interessen for at købe hus ser ud til at holde niveau, mens det er interessen for lejligheder og sommerhuse, der er kølet lidt af,” fortæller Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Undersøgelsen Fra YouGov og home viser også, at ca. 13 % af boligejerne har planer om at sælge deres bolig i løbet af det kommende halve år.

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder