Rolig nu… du skal ikke betale mere i boligskat

14. september 2023

Ejendomsvurdering: Hvis du bliver boende i din bolig, får du en lavere boligskat i 2024, eller også får du skatterabat. Hvis du har fået en helt skæv vurdering, kan du faktisk godt gøre noget

Det er nu muligt at gå ind på Vurderingsportalen.dk og se sin nye foreløbige ejendomsvurdering, som er den man skal betale ejendomsskat efter i 2024.

Den mulighed har skabt en del usikkerhed blandt landets boligejere, oplever ejendomsmæglerkæden Home.

”En del boligejere har den opfattelse, at de nu skal betale skat af en ny højere vurdering, men her kan vi berolige lidt,” siger talsperson og boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Langt de fleste – anslået 4 ud af 5 boligejere - vil for det første skulle betale en lavere boligskat i 2024 end i 2023, oplyser Skat.

”De øvrige – dem der har fået en ny ejendomsvurdering, som resulterer i en højere boligskat efter de nye regler – vil få en skatterabat, der svarer til stigningen,” siger homes analytiker.

Hvis din boligskat fx står til at stige 5.000 kr. pr. år fra 2024, får du en skatterabat på 5.000 kr.

”Der er altså ingen, der skal betale mere i boligskat efter nytår, hvis de bliver boende i deres nuværende bolig,” forsikrer han.

Med home Boligskatteberegner kan man for ens egen bolig se, om man skal betale mere eller mindre i skat fra 2024. Boligskatteberegner - home ejendomsmægler

Ifølge home er man ikke uden muligheder, hvis man har fået en ejendomsvurdering, der virker helt skæv, og man bør ikke blot acceptere den.

”Får man ikke rettet en ny ejendomsvurdering, der synes alt for høj, kan det påvirke salgsprisen på ens bolig ved et salg i 2024 og fremefter,” understreger Henrik Hauthorn Jensen og understreger:

”Så det er vigtigt at folk tjekker den nye foreløbige vurdering – også selv om man ikke vil sælge nu. Det kan jo være, at man får andre planer i det nye år.”

I særlige tilfælde kan Vurderingsstyrelsen se på den foreløbige vurdering, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

”Det er klart, at de historier, der kommer frem i medierne, kan give anledning til usikkerhed hos nogle – og det er godt at Vurderingsstyrelsen åbner for at boligejere – og -købere – kan få kigget på vurderingen i særlige tilfælde,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Home opfordrer til, at sder afsættes de fornødne ressourcer til at hjælpe disse boligejere.

Usikkerhed er aldrig godt for boligmarkedet, men de nye foreløbige vurderinger giver trods alt mere sikkerhed, lyder det fra Homes analytiker:

”For det store flertal er der nu er en form for vished om de nye vurderinger og dermed boligskatten fremover, hvis den enkelte vurdering er til at regne med selvfølgelig. Og med det forbehold, at det er en foreløbig vurdering.”

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder