Prognose: Lysere tider forude for boligmarkedet

25. september 2023

Positivt nyt for boligsalget - derfor forventer Nationalbanken stigende boligpriser de næste par år

Det går noget bedre i dansk økonomi, end Nationalbanken troede tilbage i marts, viser bankens nye prognose.

Og derfor er Nationalbanken blevet mere optimistisk på boligmarkedets vegne. Den regner med, at vi har lagt bunden bag os rent prismæssigt på boligmarkedet efter de kraftige prisfald gennem særligt andet halvår af 2022.

”Det er ikke overraskende, at Nationalbanken er blevet mere optimistisk på boligmarkedets vegne, da den seneste tids bedre boligtal i form af stigende aktivitet og boligpriser kombineret med faldende inflation og en bedring af danskernes realløn understøtter den stigende optimisme på boligmarkedets vegne,” siger seniorøkonom i Realkredit Danmark Haris Coric, der har set nærmere på Nationalbankens prognose.

Mere ind på kontoen og skatterabat trækker

Selv om renterne nok blot kommer til at falde en smule over de kommende år, oplever danskerne nu stigende indkomster godt hjulpet af forårets overenskomster, og rigtig mange er i arbejde.

Ejendomsmæglerkæden home forklarer, at mange boligkøbere de seneste år har måttet revidere deres forventninger til både handler og priser op til flere gange.

”Det seneste år har været noget af en rutsjebanetur på boligmarkedet,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen: 

”Lige nu er det faktisk udsigten til højere boligskat i 2024 – og dermed skatterabat - primært på lejlighederne i København, der trækker salget op, hvilket man nok heller ikke lige havde forventet, så boligmarkedet bliver ved med at overraske i disse år.”

homes analytiker og nævner, at langt de fleste danske boligejere står til at få en lavere boligskat i 2024.

Du kan regne ud, om der venter skatterabat eller lavere skat på din bolig ved at benytte homes skatteberegner.

Så meget stiger priserne ifølge Nationalbanken

Nationalbanken forventer nu en boligprisstigning på 0,7 % i 2024, og 2,1 % i 2025.

Samlet set er Realkredit Danmark på linje med Nationalbankens boligprisprognose og dens syn på boligmarkedet, men usikkerheden er fortsat stor, fremhæver virksomheden.

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder