Lone driver 10 home-butikker: ”Det er vigtigt med kvindelige rollemodeller i mæglerbranchen”

23. februar 2023

home-mægler Lone Bøegh Henriksen er en af få kvindelige indehavere i ejendomsmæglerbranchen og vil gerne motivere flere kvinder til at træde ind i den branche, som hun omtaler som fantastisk og med plads til alle

Røde home-skilte lyser den grå vinterdag op. Indenfor er lyden fra vandet, der omgiver Teglholmen på Københavns Sydhavn, skiftet ud med ringende telefoner og en masse stemmer, der taler om salgsopstillinger, fremvisninger, købsaftaler og lejekontrakter.

Forretningen på Teglholmen er en af 187 forretninger i home-kæden og er ejet af indehaveren Lone Bøegh Henriksen, der har stor erfaring i ejendomsmæglerbranchen. Hun tog første skridt ind i branchen som 18-årig, blev uddannet mægler som 24-årig og har dermed mere end 38 års erfaring.

Med 10 forretninger i og omkring Storkøbenhavn og omkring 80 ansatte er hun ikke bare den største indehaver i home-kæden – hun er også en af de største i branchen med ganske få kvindelige ledere. Hun håber gennem sit virke at være en rollemodel og dermed inspirere andre kvinder til at bevæge sig ind i mæglerverdenen, hvor kvinderne er i mindretal.

  • ”Jeg tror, det er vigtigt, at man har nogle rollemodeller, der kan vise, at kvinder sagtens både kan være i branchen, men også være ledere der,” lyder det fra Lone Bøegh Henriksen.

Og at være leder, det ved Lone om nogen, hvordan man er. Hun har været med i homekæden fra starten af. De seneste 33 år har hun været franchisetager i home og blev i slutningen af 2022 nomineret til ´Årets Ejerleder 2022` af revisonsvirksomheden PwC.

Og ikke nok med det – til det netop afholdte stormøde med deltagelse af kædens franchisetagere og ledere, blev hun kåret til årets homie på baggrund af hendes indsats i pressen og på forskellige digitale platforme.

  • ”Når det er svært – rigtigt svært – så tænker jeg altid på, hvor jeg kan gøre en forskel. Der er så mange muligheder, og selv den mindste indsats gør også en forskel,” fortæller hun stolt.

Lige fordeling af mænd og kvinder
Kigger man rundt i mæglerforretningen på Teglholmen, vil øjet hurtigt spotte, at der både sidder mænd og kvinder. Og netop det er noget, som de ansatte sætter pris på.

·        ”Her på Teglholmen er vi en god blanding af mænd og kvinder ansat. Og det tror jeg helt sikkert giver noget godt til dynamikken på kontoret,” lyder det fra udlejningschef og ejendomsmægler Marie Beltov Carlsen.

Den lige fordeling af mænd og kvinder er dog ikke eksisterende overalt i branchen. Den 1. januar 2022 var fordelingen af Dansk Ejendomsmæglerforenings personlige medlemmer 38 % kvinder og 62 % mænd. En fordeling der vidner om, at stadig flere mænd end kvinder træder ind i mægler-universet.

Lone synes, det er ærgerligt, at flere kvinder ikke træder ind i mægler-universet. Hun arbejder bevidst med miljøet i hendes forretninger, så både kvinder og mænd kan trives.

·        ”I vores forretninger er det noget, som vi er meget opmærksomme på. Vi arbejder bevidst på at skabe et arbejdsmiljø og arbejdsklima, hvor kvinder også kan trives godt i forhold til de kompetencer, de ønsker at have i deres erhvervskarriere og i det liv, som de ønsker at leve,” fortæller hun.

At være gravid i mæglerbranchen
Imens snak og grin høres fra bordene på kontoret, kommer en gravid kvinde gående - men hun når ikke at komme forbi Lone. Efter at have spurgt om lov mærker Lone på den flotte gravide mave.

·        ”Er det ikke bare fantastisk?,” udbryder hun med strålende øjne og verdens største smil.

Bekymringer om graviditet, barsel og livet som mor skal man ifølge Lone ikke lade sin karriere stoppe af. Et kommende barn er en glædelig nyhed, slår hun fast.

·        ”Vi tager hånd om det – også hvis noget er lidt besværligt. Vi er meget opmærksomme på, at det skal være en god oplevelse, så de kan trives i vores forretning som både gravide og mødre,” lyder det fra hende.

Både datteren Rose og sønnen Viktor har valgt at følge hende ind i branchen, dog ikke som ejendomsmæglere, hvor hun arbejder som markedskoordinator og han som økonomichef.

”Sjovt at gå på arbejde”
Når Lone og Marie bevæger sig ud i ’mægler-verdenen’ til konferencer og møder, er det stadig sorte jakkesæt, der optager de fleste af stolene.

Begge vil dog anbefale flere kvinder at hoppe ind i den verden, som de begge elsker.

·        ”Jeg elsker tempoet! Dagen flyver afsted, så det er sjovt at gå på arbejde. Kontakten med menneskerne giver mig energi og en lyst til at løbe ekstra stærkt. Tænk derfor ikke over, om du er en mand eller kvinde. Hvis du er dygtig, skal du nok nå langt,” fortæller Marie Beltov Carlsen.

Den samme kærlighed har Lone for branchen.

"Det er en fantastisk branche - især hvis man har talentet. Når man har 'orden i penalhuset', en evne til ikke at give op og altid prøver at blive bedre, så kan man komme rigtig langt, " slutter Lone. 

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder