Lejlighedsmarkedet mod alle odds

6. juni 2024

Lidt flere lejligheder til salg i maj - men færre lejligheder at vælge imellem i København. Flere huse og sommerhuse til salg

Lejlighederne er den del af boligmarkedet, der overrasker måned for måned i år. Udbudstal for maj fra Boligsiden fortæller igen en anden historie, end mange nok havde forventet.

Ved indgangen til juni var der i alt 7.891 ejerlejligheder til salg på landsplan, og det er en beskeden stigning på én procent flere, end der var til salg i måneden forinden.

Stigningen i lejlighedsudbuddet er primært drevet af Aarhus, Odense og Aalborg kommuner, hvor der er kommet henholdsvis 3,3 %, 3,1 % og 1,2 % flere ejerlejligheder til salg.

Men i Københavns Kommune, som har landets største marked for ejerlejligheder, var der 1.852 lejligheder til salg i starten af juni. Det er 5,1 % færre, end der var til salg i starten af maj.

”Det er bemærkelsesværdigt, da mange forventede, at aktiviteten ville dale betydeligt og i en længere periode som konsekvens af, at boligskatterne nu hovedsageligt er steget for ejerlejligheder i København. Men mod forventning synes der allerede at være godt gang i det københavnske ejerlejlighedsmarked igen,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Rift om lejligheder holder hånden under priserne
Ifølge ejendomsmæglerkæden home betyder det relativt begrænsede udbud, at der er rift om de lejligheder, der sættes til salg i København, hvor der i den seneste tid både har været flere handler og stigende priser.

”Københavns tiltrækningskraft på nye borgere er markant og vedvarende, og det giver stor efterspørgsel på lejligheder, men udbuddet følger tilsyneladende ikke trop,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Det har de seneste måneder været med til at holde hånden under de københavnske lejlighedspriser, oplever homes ejendomsmæglere.

Den seneste udgave af Home Boligbrief – fra maj – viser, at både fremvisninger og handler er steget med mere end 3 % fra april til maj.

Men samtidig er salgspriserne dog også kommet under pres med et fald på godt 2 % i Hovedstaden fra april til maj, viser homes Boligbrief for maj.

”Prisfaldet kommer efter et par måneder med stigninger. De kommende måneder må vise, hvad vej det går,” siger homes analytiker.

Flest huse til salg i 5 år - og markant flere sommerhuse at vælge imellem
Boligsidens udbudstal viser også, at udbuddet af huse steg med 4,6 % fra primo maj til primo juni, hvilket svarer til, at der er kommet mere end 1.600 flere huse at vælge imellem i perioden.

For første gang siden sommeren 2019 er der nu over 36.000 huse til salg i Danmark.

Sommerhuskøberne havde ved indgangen til juni måned 6.612 sommerhuse at vælge imellem. Det er 7,2% flere sommerhuse i udbud sammenlignet med for en måned siden.

Og sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er der nu knap 1.800 flere sommerhuse på markedet. 

 

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder