Kun 2. gang på 16 måneder: Flere vil låne til bolig

23. maj 2024

Flere bolighandler trækker op i lånestatistikken. Især lån til hus og sommerhus stiger

Danskerne indhenter flere lånetilbud end sidste år.

Og det er kun anden gang på næsten halvandet år, at der er givet flere lånetilbud end året før. Det viser de nyeste april-tal fra Finans Danmark.

Virksomheder og husholdninger indhentede i april samlet set 13.208 lånetilbud hos de danske realkreditinstitutter. Det er godt 11 % flere end for et år siden.

Lånetilbud til ejerboliger og sommerhuse står for langt den største del af stigningen.

”Næsten 16 måneder i træk har danskernes interesse for realkreditlån ellers været nedadgående. Kun i december sidste år så vi en lille stigning på grund af en øget interesse for boligkøb før overgangen til de nye boligskatter,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Sprirende boligmarked trækker op
Ifølge ejendomsmæglerkæden home er et spirende boligmarked en god forklaring på fremgangen i lånetilbud. For anden måned i træk var der i april flere købere på fremvisning, og der kom flere handler i hus.

”Når flere bolighandler falder på plads, er der flere, som har brug for et lånetilbud,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen med henvisning til, at salget af boliger i april havde pil op i forhold til samme måned sidste år, og tal for Home-kædens egne handler viser også bedre april-salg end for perioden 2015-2019, som kaldes ’normalen’ – før Corona.

Boligmarkedet viste sig fra sin lune side i april med plusser i fremvisninger, handler og priser, viser også 'Boligbrief' fra home og Danske Bank med den seneste udvikling i boligsalget.

”Fremgangen gælder både huse, sommerhuse og lejligheder, og ses i alle regioner,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Se homes Boligbrief her: https://home.dk/bolignyt/groen-tendens-i-april-flere-koebere-saa-paa-bolig/

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder