home-indehaver og mor til to i Grenaa: ”Vi skal inspirere pigerne”

4. oktober 2021

36-årig Sofie Vogt er indehaver af ejendomsmæglerforretningen home Grenaa. En jobtitel som ikke mange kvinder kan skrive på deres CV. Hun er beviset på, at man både kan være succesrig karrierekvinde i ejendomsmæglerbranchen og samtidig være en god mor og familiemenneske. Hun ønsker, at flere kvinder vil gå hele vejen i en fed branche, hun elsker

Til nytår kan Sofie fejre 7-års fødselsdag som indehaver af home-forretningen i barndomsbyen Grenaa. Et job som hun brænder for og vil ønske, at flere kvinder turde at gå ind i.

Den 1. januar 2021 var fordelingen af Dansk Ejendomsmæglerforenings personlige medlemmer 37 % kvinder og 63 % mænd. At ejendomsmæglerbranchen er mandsdomineret, ses både på antallet af ejendomsmæglere, men særligt når det kommer til de ledende poster. Her synes Sofie, at det er vigtigt, at der kommer flere kvinder ind i branchen, som igen kan være med til at motivere og inspirere andre kvinder til at træde ind i den ellers mandsdominerede mæglerverden.

”Jeg håber, at de rigtige kommer ind, der kan være med til at vise vejen og sparke døren ind. For kigger vi på kvindelige ledere, er de altså ret godt med i andre brancher - så hvorfor skal vi ikke være det i mæglerbranchen?” lyder det fra hende.

En anden ting er, at kvinderne går glip af noget, hvis de enten vælger branchen fra eller udelukkende sidder med de administrative opgaver.

”Selve mæglerdelen synes jeg er fed, for der findes ikke to ens dage. Vi har både med økonomi, udvikling og mennesker at gøre. Den menneskelige del gør, at man får lov til at have empati ift. dem, man arbejder med. Og der tror jeg nogle gange, at vi kvinder har en kønsmæssig fordel, da det ligger os mere naturligt at være lidt blød, end det gør for vores mandlige kollegaer,” fortæller hun.

Planlægning og slukket telefon

En ting, der kan bekymre kvinder og mænd for den sags skyld, er, om det er muligt at forene karriere med familie i en branche, der har ry for lange arbejdsdage og weekendvagter. Når Sofie er sammen med sine to børn på 8 og 3 år, handler det for hende om at være et sted ad gangen.

”Jeg plejer at sige til mig selv, at når jeg er mor, så bliver den kære telefon ikke taget. Selvom vi er i en branche, hvor kunderne er vigtige, er vores familie vigtigst. Så når jeg er sammen med mine børn om morgenen og de eftermiddage, jeg er det, så er min telefon ikke en, der bliver svaret,” lyder det fra Sofie.

Hun fortæller, at de dage hvor hun kører tidligt fra forretningen og henter børnene, kan hun på 1,5 time om aftenen være særdeles effektiv og nå det, som hun ikke nåede tidligere på dagen. Hun mener derfor, at der er rigeligt med timer i branchen, så det handler blot om at få dem lagt, så de passer ind i familielivet.

Hun indrømmer dog gerne, at hun under begge graviditeter har haft en vis bekymring over, hvordan det skulle gå. Bekymringen har dog været unødvendig begge gange.

”Man får det bare til at lykkes. Og nu siger jeg ’bare’, men når hverdagen ruller, så får man indbygget nogle rutiner og processer i hjemmet, der gør, at det fungerer. Jeg synes, at vi kvinder skal passe på med at male et billede af, hvordan det skal være, for ’sådan’ er det andre steder. Tænk over hvad du gerne vil, og hvordan du kan få tingene til at gå op – så skal det hele nok gå,” fortæller Sofie.

En stor hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen, er Sofies to kollegaer i forretningen. Hun fortæller, at det lille team er gode til at tage hinandens pladser og samarbejde – så længe de løfter i flok og hjælper hinanden, så kan det meste lade sig gøre.

Fast gæst på den lokale handelsskole

For Sofie er det vigtigt at kunne inspirere og motivere unge til at træde ind i ejendomsmæglerbranchen. Hun er derfor fast gæst på handelsskolen i Grenaa en til to gange om året, når skolen kører deres faste forløb om den finansielle verden.

”Jeg er glad for at kunne repræsentere ejendomsmæglerfaget, samtidig med at få muligheden for at spotte interesserede unge talenter. På den måde får jeg vist vores flag og solgt vores branche igennem til de unge,” lyder det fra en begejstret Sofie.

Ved at møde de unge direkte håber Sofie på at kunne være et forbillede, så flere – både piger og drenge – får lyst til at træde ind i branchen. For at tiltrække de helt unge kvinder, mener hun netop, at det er vigtigt at komme ud og brande branchen – ”De skifter jo ikke mening af sig selv”, som hun siger.

”Udover udviklingen på boligmarkedet har jeg fokus på, at mennesket betyder noget. Mange uden for branchen tænker ikke på, at vi møder alle livets facetter – både de lykkelige og de ulykkelige. Man har med mennesker at gøre lige meget hvor, de er i deres liv. Og lige præcis den del af mæglerfaget tror jeg, taler til mange piger,” fortæller Sofie.

”Gå efter det!”

Netop pigerne vil Sofie gerne opfordre til at gå ind i branchen. Hun synes, at det er brandærgerligt, at mange af dem, som hun fulgtes med på uddannelsen, ikke er aktive mæglere i branchen i dag – så det vil hun gerne lave om på.

”Kvinderne skal komme frem i bussen, for vi kan noget, som mændene ikke kan. Jeg tror vitterligt, det handler om, at vi kvinder skal sige til os selv, at det er dét her, jeg vil, og det er dét her, jeg brænder for, lyder det fra Sofie.

Hvis hun skulle komme med et råd til kvinder, der går med en spirende ejendomsmægler i maven, så er det at være fuldstændig fokuseret på fagligheden fra starten.

”Man skal gå op i at kunne alt – alt fra juraen til det byggetekniske fra A til Z indenfor bolighandel. For kan man det, så kan intet vælte dig, når du kommer ud i marken,” lyder det fra hende.

Og til kvinder, der allerede er ejendomsmæglere og går rundt med en lederdrøm, har Sofie et klart budskab.

"Gå efter det!" Har man drive og pondus, så kan alt lade sig gøre. Det er verdens fedeste job. Jeg forstår ikke, at flere kvinder ikke vil have det, " slutter Sofie af. 

 

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder