Her er boligejernes Top3 i energiforbedringer

Men de fleste gør ikke noget ekstra for at ’pakke huset ind’, viser undersøgelse

5. december 2023

En spørgeundersøgelse fra analysevirksomheden YouGov og ejendomsmæglerkæden home blandt 1.200 boligejere viser, hvilke energiforbedringer, der er mest populære blandt de boligejere, som har foretaget eller vil foretage energiforbedringer i hjemmet.

  • Her er det udskiftning af olie- eller naturgasfyr med en anden varmekilde – fx luft til vand varmepumpe – der topper sammen med udskiftning af gamle vinduer til nye energiruder.

Til begge energiforbedringer er det 13 % af boligejerne, der svarer, at de har været i gang med eller har planer om at skifte til anden varmekilde eller nye vinduer.

8 % har isoleret tag eller loft eller har planer om det. (se skema)

Det er fornuftige steder at sætte ind, lyder det fra Energihjem.dk:

  • ”Udskiftning af varmekilder, nye vinduer og ekstra isolering er alle energirenoveringer, som boligejerne får stor glæde af. Energirenoveringer som disse kan ofte have en positiv indvirkning på varmeregningen – og samtidig øge komforten i boligen,” slår kommunikationschef Maria Carlsen fast.

Også i forhold til et eventuelt salg af boligen er det yderst fornuftige investeringer, oplyser home:

  • ”Det er forbedringer, der gør boligen mere attraktiv for køberne, og som ofte vil medføre et bedre energimærke – noget som både køberne og deres bankrådgiver lægger vægt på,” siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Undersøgelsen fra YouGov og home viser også, at de tårnhøje energipriser fra 2022 er lidt gået i glemmebogen.

Ca. 60 % ikke har foretaget forbedringer eller har planer om at energiforbedre som følge af de stigende energipriser, der siden er aftaget igen.

FAKTA: Især i Hovedstaden…og de unge energiforbedrer

  • Det er især boligejerne i Hovedstaden, der har udskiftet gas- eller oliefyret med anden varmekilde eller har planer om det, og særligt boligejerne i de københavnske omegnskommuner, viser besvarelserne.
  • Flest af de yngre boligejere har været i gang med /har planer om energiforbedringer. Fx er det 30 % af boligejerne under 30 år, der svarer, at de har eller vil udskifte gas-/oliefyret. Til sammenligning er det kun 9 % af boligejerne over 60 år - og altså 13 % i snit for alle aldersgrupper.
  • Også isolering af ydervæggene er mere populært blandt de yngre boligejere end de øvrige. 15 % har haft /har fokus på lunere ydervægge, mens det kun er 6 % på tværs af aldersgrupperne.
  • En undersøgelse fra Home har tidligere vist, at boligkøbere i snit investerer over 200.000 kr. i boligen i forbindelse med overtagelse og indflytning.

Kilde: YouGov for home, okt. 2023

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder