Tilskud til energi- og klimaforbedringer: Se hvad du kan få fradrag for og hvor meget her
Så er der igen godt nyt til boligejere – både nuværende og kommende – der har planer om at forbedre deres hjem.
Håndværkerfradraget, som blev sløjfet i 2022, genindføres nemlig fra 2025.
Og ordningen udvides desuden til at være mere ’grøn’ med fradrag for energibesparende forbedringer, energiforsyning og klimasikring af dit hus eller fritidshus.
Der afsættes 300 mio. kr. årligt til det grønne håndværkerfradrag de næste tre år på finansloven.
Håndværkerfradraget, der dækker udgifter til løn og ikke materialer, bliver på 8.600 kroner. Det svarer til en skattebesparelse på ca. 2.240 kroner i 2025*, oplyser Danske Bank.
Ægtefæller og samlevende har hvert sit fradrag uanset hvem af dem, der har betalt regningen.
At håndværkerfradraget er tilbage er godt nyt for både boligejere, boligsælgere og boligkøbere, mener ejendomsmæglerkæden home.
”Hussælgere, der ønsker at forbedre boligen inden et salg fx med yderligere isolering eller dræn for at gøre den mere attraktiv i købernes øjne, kan nu få et tilskud,” siger boligmarkedsanalytiker i home, Henrik Hauthorn Jensen.
Det kan køberne selvfølgelig også.
”Vi ved, at mange gerne vil lave forbedringer i forbindelse med overtagelsen af deres nye hjem, og her er håndværkerfradraget et kærkomment tilskud,” fortæller han.
Servicefradraget, der blandt andet dækker udgifter til rengøring og børnepasning i hjemmet, forhøjes også i 2025 og udvides blandt andet med reparation af hårde hvidevarer.
Fradraget øges fra 12.500 kroner til 17.500 kr. i 2025. I alt vil værdien af servicefradraget udgøre ca. 4.500 kroner i 2025, viser Danske Banks beregning.
FAKTA:
Jyllands-Posten har skaffet en liste over de konkrete håndværkerydelser, som boligejerne fra 1. januar kan få fradrag for at udføre.
Håndværkerfradraget kan bruges, hvis arbejdet omfatter disse opgaver:
Kilde: JP.dk
FAKTA: Servicefradraget udvides med nye opgaver
Servicefradraget udvides i perioden 2025-2027 med:
Kilde: JP.dk
* Fradraget kan trækkes fra i kommuneskatten, og hvor meget man præcis sparer afhænger dermed af, hvad kommuneskatten er, der hvor man bor.
Besparelsen er størst i de kommuner, hvor skatten er højest, hvilket i 2025 er Brønderslev, Haderslev, Langeland, Lolland, Læsø, Nyborg, Odsherred, Sorø, Svendborg, Vesthimmerland og Vordingborg Kommune, hvor skatten er 26,3 %, og mindst i Vejle Kommune, hvor skatten er 23,4 %.