Foodtruck fejrer fødselsdag med 25.000,-

30. november 2023

Støtte til byens hjemløse: Til dette års Tønder Festival donerede ejendomsmæglerkæden Home 25.000 kr. til ’Det Rullende Hjerterum’ i Aarhus

I hjertet af Aarhus, hver søndag mellem kl. 12-15, trækker en foodtruck, 'Det Rullende Hjerterum', i gule og røde farver op foran værestedet i Jægergårdsgade.

Det er her, Rikke Sejthen, 43 år og stifter af organisationen 'Hjemløs i Aarhus', står klar til at dele ud af mad og støtte til byens hjemløse.

Og i år kan ’Det Rullende Hjerterum’ fejre et års fødselsdag med 25.000 kr. fra Home, som blev doneret i forbindelse med årets Tønder Festival.

Rikke, der til dagligt arbejder som HR- og sikkerhedschef hos Nordic Seaplanes, har dedikeret al sin fritid som frivillig for at gøre en forskel for dem, der er mest udsatte i Aarhus.

Hendes rejse begyndte for 11 år siden, da hun blev inspireret af en julefrokost for hjemløse arrangeret ved værestedet.

Den er siden udvidet med en påskefrokost, og begge trækker ca. 200 hjemløse til hvert år

Corona-nedlukning gav ideen til foodtrucken

Men da Corona ramte Danmark, gik det også udover Rikke og alle de hjemløses påske- og julefrokoster, og de hjemløse havde stadig brug for omsorg og mad.

Derfor besluttede Rikke, at de stadig lavede maden, men i stedet udleverede det som take-away.

”Jeg lejede en trailer, hvor vi så stod og udleverede både mad og julegaver til de hjemløse. Det var her tanken opstod, at det kunne være fedt med en foodtruck," fortæller Rikke, der altså nu har været i gang i lidt over et år.

Maden, som de udleverer hver søndag, bliver lavet i foodtrucken, hvor de har alle hårde hvidevarer, som man har brug for i et køkken. Det er dog altid meget simple retter.

”Vi laver mad til 100 mennesker hver gang, så det er ofte for eksempel suppe eller tarteletter, som er let at lave,” fortæller Rikke, der selv er afsted hver søndag med foodtrucken.

Foruden hende selv er der to andre frivillige, som fast hjælper til, herunder Luci, som laver maden.

Hjælp fra folk i byen

Når der skal skaffes råvarer, er det folk i byen, der hjælper med at donere.

De 25.000 kr., som Home har doneret, gør derfor gavn på en anden måde end råvarerne til maden.

De penge bruger Rikke på at hjælpe de hjemløse i gang med møbler, hvis de har fået lejlighed, tøj, sko og så videre.

”Jeg tog for eksempel med en mand, der havde fået en lejlighed, i Ikea og fik købt alt det, man nu engang skal have. Pengene gør, at vi kan hjælpe dem i gang og få en god start. De har jo ingenting, selvom de har fået sig en lejlighed,” fortæller Rikke

”Pengene betyder bare så meget. De gør, at jeg kan hjælpe alle de her mennesker,” uddyber hun.

Planer for fremtiden: vil gerne udvide sit hjerterum

Rikke har en drøm at udvide åbningstiderne for foodtrucken, så den også holder åbent om lørdagen.

”I weekenderne åbner værestedet først ved middagstid, og derudover får de kun aftensmad. Så på den måde kan jeg være med til at give dem lidt mere mad i weekenderne, ” fortæller den 43-årige aarhusianer.

”Det kræver bare en del flere frivillige, hvis vi på et tidspunkt skal servere mad både lørdag og søndag, ” uddyber Rikke.

Rikkes helt store drøm er dog at have sit eget værested, hvor hun kan drage omsorg for byens hjemløse.

Det der driver Rikke til at bruge alt sin fritid på de hjemløse, er at se, at hun gør en forskel for de her mennesker. Hun kan se, at hun skaber noget glæde, tryghed og hygge omkring dem.

”Glæden i deres øjne, og at se, at man gør en forskel – det betyder alt, og det gør, at jeg har lyst og motivation til at fortsætte mit arbejde,” fortæller Rikke.

Du kan støtte 'Det Rullende Hjerterum' med donationer til Mobile Pay 931600.

100 kr. giver fx fire måltider.

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder