Sommerhusudlejningen overvinder corona

Sommerhusudlejningen overvinder corona

På vej mod rekord: Der er allerede nu booket flere ferieuger i sommerhus end sidste år. Danske feriegæster rykker ind i stedet for tyske – 100 % stigning. Tyskerne vender tilbage senere på året, viser ny undersøgelse, og branchen ser optimistisk på resten af året

14. juni 2020

Trods corona er der særdeles gode muligheder for at leje sit sommerhus ud resten af året. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden home har set nærmere på.

Ved udgangen af maj var der booket 373.000 husuger for resten af 2020, hvilket er 2 % flere end på samme tidspunkt sidste år opgjort blot to dage efter beslutningen om åbning af grænserne til Tyskland, Norge og Island fra 15. juni. Fremgangen skyldes især, at danskerne har booket dobbelt så mange uger i sommerhus i forhold til samme tidspunkt sidste år.

”Det er et imponerende comeback for sommerhusudlejningen, som betyder, at de mange tusinde sommerhusejere, der får et tilskud til deres sommerhus ved at leje det ud nogle uger om året, ser ud til at have ’kunder i butikken’ året ud, men der er også noget at indhente fra april og maj, ” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

De mange bookinger er også gode nyheder for omsætningen i butikker, restauranter, forlystelser mm. i sommerlandet, lyder det fra home.

Også på boligsalget er sommerhusene en solstråle i skyggen fra corona. Salget er næsten fordoblet, og maj bød på det bedste salg af sommerhuse i 30 år.

”For mange familier har coronakrisen og usikkerhed om ferie i udlandet været det skub, der skulle til, for at folk udlever drømmen om et sommerhus,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Mens de danske feriehusbookinger altså er gået frem med 100 %, er antallet af bookinger på det store, tyske marked derimod gået tilbage med 14 %. Den tyske tilbagegang er især kraftig i juni måned (54 %), men ses også i juli (28 %), viser de nye tal.

Fra august måned og frem er der dog flere tyske bookinger end sidste år. Det tyder samlet set på, at feriehusudlejningen bliver på et højere niveau end sidste år – og dermed vil sætte rekord for sjette år i træk.

I branchen ser man optimistisk på resten af året efter et par hårde måneder:
”Vi forventer, at september og oktober vil give stor fremgang i antal overnatninger, da mange tyskere i en helt ny undersøgelse fra VisitDenmark har angivet, at de vil holde ferie i disse måneder. Og i de måneder holder danskerne ikke ferie, og ejerne bruger heller ikke huset så meget, så der er mere plads,” forklarer Poul Fejer Christiansen, vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Ifølge Danmarks Statistik er der en kapacitet på ca. 40.000 sommerhuse til udlejning gennem bureauerne.

FAKTA: Færre udenlandske overnatninger i april og maj men flere danske

Foreløbige tal for maj viser, at der i maj måned var i alt 707.000 overnatninger i udlejede feriehuse, som stort set alle var danske. Det er et fald på 896.000 overnatninger eller 56 % i forhold til april 2019. De danske overnatninger gik frem med 253.000 overnatninger svarende til 60 %, men dette kunne ikke opveje de manglende 1,1 mio. overnatninger fra udlandet, hvoraf langt de fleste ville være tyske.

Også i april var der er et fald - på 67 % - i forhold til april 2019. De danske overnatninger gik frem med 148.200 overnatninger eller 35 %, men det kunne ikke opveje, tabet at stort set alle udenlandske overnatninger.

Kilde: Danmarks Statistik

Foto: Palle Skov

Læs også:

Sommerhus solgt… efter 1892 dage!

Derfor sælger sommerhuse som is på en varm sommerdag


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!