Forældre vil altid købe lejligheder til de unge

Forældre vil altid købe lejligheder til de unge

Politisk opgør tager ikke livet af forældrekøb – der er andre og vigtigere ting end skat i spil, forklarer home

10. juni 2020

Det kan godt være, at et regeringen og støttepartierne fra næste år vil udelukke forældre fra at bruge almindelige skatteordninger som andre udlejere, men det kommer ikke til at betyde det store, mener både boligøkonomer og ejendomsmæglere, som Berlingske har talt med.

I omegnen af 10-20 % af lejlighederne de seneste 10 år er købt som en studiebolig, men det er blevet færre de seneste år, eftersom priserne på lejlighederne er steget markant.

Men det får næppe den store betydning for ’studiebolig-salget’, at regeringen vil udelukke familierne fra virksomhedsskatteordningen i fremtiden.

”Det er generelt ikke økonomien, der er motoren bag de fleste forældrekøb – men ønsket om at hjælpe barnet med en tryg base under studierne. Sådan er det fortsat, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Udsigten til nye regler har endnu ikke haft den store effekt på antallet af forældrekøb, siger home.

”De købere, som vi møder, er afklarede omkring økonomien og de kommende ændringer i ordningen, og har stadigvæk truffet beslutning om køb. For de fleste familier sker denne afklaring typisk allerede i banken, og der kan selvfølgelig også være kunder, hvor det ikke er attraktivt uden virksomhedsordningen, men det er vores vurdering, at det nok kun er en mindre del, ” siger han til Berlingske.

Christian Bækmark, der er revisor og ejer portalen Forældrekøbsguiden.dk og Privatrevision, er ifølge Berlingske helt enig i, at de nye regler ikke kommer til at have nogen synderlig effekt på forældres lyst til at foretage et forældrekøb.Da renteudgifterne er lave, har rentefradraget derfor heller ikke den store betydning, forklarer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

”En fjernelse af virksomhedsordningen vil ikke være et større benspænd for forældrekøb, da de lave renter er med til at holde en hånd under effekten. Denne konklusion kan selvfølgelig ændre sig, hvis renterne før eller siden stiger betydeligt, ” siger han.

I så fald bliver det dyrere for forældrene at gå ind i et forældrekøb, både med og uden virksomhedsordningen, fortæller RD.Det er endnu uklart om de nye regler vil gælde tidligere forældrekøb eller kun kommende.

”De nye regler gør forskel på private udlejere og forældre, der udlejer, men hvis politikerne vælger at ændre reglerne, så er det vores mening, at det vil være mest fair, hvis reglerne gælder fremadrettet og ikke bagudrettet, ” siger Michael Dalsager fra home.

Foto: Palle Skov

Læs også:

Se Danmarks bedste studiebyer

Forældrekøb kvikkede op i 2019


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!