Historisk: Få lån til den halve rente

Historisk: Få lån til den halve rente

FRA 2 TIL 1 % og SPAR 60.000 KR.: Den seneste tids rentefald sender for første gang 2 %-lånet med på konverteringsbølgen

17. juni 2019

Du har sikkert hørt det, og nu siger vi det igen. Realkreditrenterne sætter nye bundrekorder - igen.

Rentefaldet har ført til, at begge de 30-årige fastforrentede 1,5 %-lån er lukket for tilbudsgivning (i skrivende stund 12. juni) og det samme er det 20-årige 1 %-lån. Så derfor er der åbnet for nye 30-årige 1 %-serier samt et 20-årigt 0,5 %-lån, fortæller Realkredit Danmark.

 ”Den seneste tids rentefald har endda været af en sådan størrelse, at vi netop nu for første gang får 2 %-lånet med på konverteringsbølgen, ” skriver cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark.

Renten er faldet, fordi der er bekymringer for det globale økonomiske opsving og udsigt til rentenedsættelser i USA.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home giver de gyldne lånemuligheder – trods den alvorlige baggrund - ekstra energi til salget af villaer, rækkehuse, lejligheder og sommerhus.

”Det er ganske enkelt enestående, at køberne kan sikre sig en meget, meget lav renteudgift i hele 30 år, indtil lånet er betalt tilbage. Vi er nok blevet meget forvænte, men det er altså helt vildt, at vi i Danmark kan få fast rente på 1 %, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Hvis man har et 2 % med afdrag - og 26 år tilbagebetalingstid tilbage på lånet – og skifter til et 1 % lån med afdrag og beholder lånet tiden ud – så vil man samlet set have tjent godt 60.000 kroner ved konverteringen for et lån på 1 mio. kroner, viser en beregning fra Realkredit Danmark.   

Realkredit Danmarks konverteringsanbefalinger:

  • Oplagte konverteringsmuligheder for alle låntagere med en kuponrente på 2,5 % og derover, og som ikke har flytteplaner over de kommende år.
  • Med de nuværende høje kurser er der også for første gang nogensinde oplagte konverteringsmuligheder for låntagere med et fastforrentet 2 %-lån med afdrag. Renten skal falde en spids yderligere før de afdragsfrie 2 %-lån også for alvor kommer med på konverteringsvognen.
  • Har man som låntager restløbetider på i omegnen af 15-20 år og med et fastforrentet lån med en kuponrente på 2 % eller derover, er der også oplagte konverteringsmuligheder til det 15-årige 0,5 %-lån eller det 20-årige 0,5 %-lån.

Note: Anbefalinger ændrer sig over tid, så tag kontakt til Realkredit Danmark eller din egen bank og hør de aktuelle muligheder.

Kilde: Realkredit Danmark

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!