Sådan flytter du bedst med børn

Ny dokumentarfilm og bog mod flyttestress: 200.000 børn flytter hvert år, og tiden omkring sommerferien er højsæson. I en ny minidokumentar og bog giver familievejleder Lola Jensen i samarbejde med home gode råd til ’overtænksomme’ forældre

11. juli 2019

”Det er altså utroligt, hvad børn kan magte, hvis de kan mærke, de er sammen med voksne, der tror på beslutningerne.”

Sådan siger socialpædagog og familievejleder Lola Jensen i en ny mini-dokumentar, ’Når børn flytter’, som ejendomsmæglerkæden home står bag.

Men rigtig mange forældre er usikre, når familien skal flytte, og ’overtænksomme’, fastslår hun.

Se filmen her ”Familier i dag er så ’flyttetænksomme’ og har så mange tanker omkring flytning, at de i bestræbelserne på at gøre det hele så godt skaber unødig støj og deraf stress, ” siger familievejleder Lola Jensen.

I Danmark flytter op mod 900.000 årligt, og næsten 200.000 af dem er børn. Det gør børnefamilierne til den største gruppe blandt de flyttende danskere.

home og Lola Jensen har samlet en række gode råd til en bedre flytning og dermed mindre stress. Det er der kommet en ny dokumentarfilm ud af, og efter sommerferien følger en bog med samme titel ’Når børn flytter’.

Projektet udspringer af mæglernes dagligdag, hvor de flere gange undervejs i flytteprocessen møder børnefamilierne.

”Vi kender de mange årsager til, at familierne flytter, og vi kender til følelserne undervejs. Vi ser et behov for en saglig information, der kan hjælpe alle danskere med børn, som skal flytte - med helt håndgribelige råd om, hvordan man giver sine børn den bedst mulige flytning,” siger Mikkel Braae-Andersen, der er marketing- og kommunikationschef i home, om baggrunden for samarbejdet:

”Lola er en kapacitet på sit felt, og vi er meget glade for, at hun ville være en del af projektet. Hun er gået ind i det med et kæmpe engagement på børnenes vegne. ”  

Forældre vil være 180 % sikre I mini-dokumentaren tager Lola Jensen da også den ubetingede rolle som ’børnenes ambassadør’ i flytningen.

”Flytning er andet og mere end fremvisning, beslutning og underskrift. Flytning er følelser, projektet vil gerne hjælpe til ro. Jeg vil gerne være med til at skabe noget tryghed omkring at flytte med børn,” siger Lola Jensen, der oplever, at ”forældre vil være 180 % sikre på at de træffer de rigtige beslutninger”:

”Ved at medvirke i filmen vil jeg gerne hjælpe forældre til at sænke skuldrene lidt og sige til dem, at de er gode nok, at det er okay, det de vælger, og ellers er der en ny dag i morgen,” uddyber familievejlederen, der selv har tre voksne børn og syv børnebørn.

Sommerferien er ideel Sommerferien er faktisk et ideelt tidspunkt for børnefamilien at flytte, lyder et af hendes mange råd i filmen. ”Det gode ved at flytte i ferien er, at man har ordentlig tid til at få sagt farvel til det gamle og indrette sig i det nye. Man når at puste ud, inden man begynder i ny skole, og forældrene måske endda starter på nyt job,” forklarer hun. Mini-dokumentaren ’Når børn flytter’ er instrueret af Kasper Torsting, der især er kendt for filmen ’Armadillo’ og senest har instrueret ’I krig og kærlighed’ fra 2018.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!